onsdag 4 januari 2012

Se verkligheten

Lösningar
Hur kan man jobba med att finna lösningar på problem om man inte vill se verkligheten? Det går självfallet inte! Det skall bli intressant att se om "TV Sverker" kan göra någon samhällsnytta när han idag tänker börja ett program om problem som vi måste våga tala om, då de annars bryter ner vårt välståndssamhälle! Gissa vad han bl a tar upp första gången? Självklart det mycket stora sockerintag som vi har per person även i vårt land och som bl a leder till övervikt och fetma för allt för många.

Bland politiker brukar det så vackert sägas att man skall "ut i verkligheten" för att finna problemen så att man sedan kan vara relevant genom att tala om de problem som människor upplever när de talar runt matborden. Men för att det skall vara meningsfullt att lyssna på verklighetens bekymmer och funderingar så måste man också våga tala om det som i vart fall upplevs som problem. Ett sådant problem är att många upplever att vi har ett större problem idag än tidigare med grov brottslighet. Många tror att det är kopplat till invandringen de senaste tjugo åren. T o m ett parti har kommit in i Sveriges riksdag med en retorikt om att huvudproblemet är en, enligt dem, vansinnig invandrings och asylpolitik. Hur ser statistiken ut? Vågar de högst ansvariga politikerna ta debatten på ett sakligt och därigenom faktabaserat sätt? Jag hoppas det. Vi måste våga ta i de stora utmaningar vårt samhälle har. Vi har inte råd att banga för att det är känsliga frågor. Det är t o m viktigast att våga ta i de stora frågorna om man inte vill att ett samhälle skall hamna under väldigt destruktivt ledarskap som t ex i Tyskland på 30- och 40-talet. Vet du hur utvecklingen i Ungern ser ut för närvarande? Håller du med om att det är viktigt att ledande politiker måste våga tala om verkligheten på ett faktabaserat och balanserat sätt? Är det inte politikernas uppdrag att lyssna in vad folket tycker är viktiga frågor och sedan se till så att vårt gemensamma tar tag i dessa frågor och hittar positivare vägar framåt.

Självklart är det också viktigt att lyssna till goda exempel och hjälpa till att förstärka de goda exemplen. Jag efterlyser fortsatt mer civilkurage bland politiker! Det behövs för att vi skall få bästa möjliga utveckling!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ingen-gripen-for-mordet-i-lindangen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar