Samarbete
För mig är det utan tvekan så att den svenska traditionen att försöka samverka och försöka kompromissa fram breda överenskommelser i det politiska systemet är mycket positivt. Det ger mesta möjliga långsiktighet. En långsiktighet som till exempel de som går i skolan och näringslivet uppskattar. Jag kan bara konstatera att det är svårt att hitta vettiga samarbetsvägar över "blocken" om inte Socialdemokraterna skärper till sig. Varför ta en hand som inte vet vad den vill eller som tror på gårdagens lösningar i en ny tid?
http://www.dn.se/ledare/signerat/s-krisen-vilse-i-verkligheten
Fler viktiga nyckeltal som kan följas upp
Jag blir dock väldigt glad när ekonomen och professorn Lars Calmfors tycker att regeringen skall "fånga handsken" från S för att bl a bättre hantera den oroliga ekonomiska tid som råder. Eftersom S är vilse och knappast går att lita på idag, eftersom vi inte vet vilken falang som kommer att leda detta viktiga 25% parti framöver, är det ändå bra om deras förslag om att tydligt sätta nya riksmål, och följa upp de samma, får gehör. Det visar att det Socialdemokratiska systemet fortfarande kan bidra till att utveckla Sverige även om det för tillfället är väldigt marginellt. Med några fler och mätbara mål tror jag att det vi kallar Sverige med fördel kan fortsätta att kryssa fram med en Alliansregering i minoritet. Sossarnas avsikt med dessa ytterligare mätbara mål är säkert att kunna peka på regeringens oförmåga. Jag tycker att nyckeltal skall visa sanningen och inte något annat. Man får inte vara rädd för sanningen. Om regeringen är oförmögen att lösa de stora frågorna är det viktigt att vi medborgare förstår det, oavsett vilka som regerar.
http://www.dn.se/ledare/kolumner/fanga-handsken-fran-s
Gammeltänk
Som sagt, Sossarna sitter fast i gammeltänk. Vi lever i en ny tid med mobiltelefoner, Internet, Kineser som stormar fram, en arbetsmarknad som kräver betydligt mer än tidigare, en urbanisering som fortsätter, en Euro i stora problem, överbelånade stater och hushåll, en betydande asylinvandring de senaste 30 åren osv. Då kan man inte tänka som förr!! Skärpning Socialdemokrater! Ni måste kunna bättre. I dagens UNT kan vi ta del av ett utspel från bl a en av de tidigare partiledarkandidaterna inom S. Han tycks fortfarande vara partiledarkandidat. Han sägs av vissa vara en höger Sosse. Retoriken i artikeln är dock föråldrad och vänstervriden. Med vilken "rätt" till jobb har vi fötts? Vilka var det som öppnade upp Sverige för den asylpolitik som vi har och som uppenbart leder till stora mängder människor i utanförskap? Varför försvarade S år efter år en Arbetsförmedling som inte levererar utan endast bryter ner människor och inte bidrar till att färre lever i utanförskap? Hur kunde S tillåta skolan att ge våra barn och unga en allt sämre utbildningsstart?
Om S skulle vara lite tidsenliga skulle de tala om "skyldighet" att bidra istället för enbart "rättigheter". Under lång tid talade S om att var och en som "gör sin plikt också kan kräva sin rätt". Det är dax för S att fatta att en överväldigande majoritet av svenska folket förstår det och tar avstånd från en politik som bara går ut på rättigheter mot samhället. Samhället är vi! De allra flesta av oss vill att rättigheter också skall kräva skyldigheter. Då kommer vi att åter bygga ett samhälle som minskar samhällsklyftorna och blir mer inkluderande! Nytt tänkande krävs när väldigt väldigt många redan idag lever i så kallat utanförskap!
http://www.unt.se/debatt/minska-samhallsklyftorna-1618361.aspx
Framtiden måste säkras
Det är genom att satsa på våra barn och unga som vi kan skapa ett hållbart välståndssamhälle. Hur svårt kan det vara att förstå det? Genom att vägleda dem mot en positiv framtid och genom att ge dem bästa möjliga utbildningsstart blir det både positivt för den enskilde och samhället i stort. Jag delar Rädda Barnens synpunkter att vi vuxna måste ta de ungas oro på större allvar. Priset blir onödigt högt om vi inte gör det. Med tanke på att Uppsala kommun har som ett övergripande mål att främja folkhälsan med fokus på bl a psykisk ohälsa bland våra yngre är jag förvånad och nyfiken på att veta varför Uppsala inte vill delta i ett landstingsprogram för att minska ungdomars psykiska ohälsa. Det är ett mycket kortsiktigt perspektiv på ett sådant ställningstagande. Om det stämmer.....
http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/politikerna-maste-ta-de-ungas-oro-pa-allvar
Sanningssökaren
Sanningen..... Den är ofta i betraktarens ögon. Det är lite "roligt" att Kinas engelskspråkiga partitidskrift heter "Seeking truth".... Den nya Kinesiska ledare som inom kort skall väljas sägs vara väldigt nationalistisk! Det är oroväckande. Kina är ett enormt land, på många sätt. Beakta att i det senaste nummret av "Sanningen" citeras den avgående presidenten Hu Jintao där han 1) varnar för ytterligare västinflytande i Kina 2) säger att den kinesiska kulturens totala styrka och dess internationella inflytande inte står i proportion till Kinas internationella status.
Mayafolket
Negativ nationalism, många arbetslösa, energibrist och upprustning brukar vara grunder för våldsspiraler som spårar ut i olika former av krig. Vi har hög arbetslöshet i stora delar av västvärlden idag och den ökar. Många folk fruktar för sin framtida energiförsörjning. Många fruktar för sin vattenförsörjning. Inte minst Kineser och Iranier rustar upp på ett oroande sätt. Var det i december 2012 som något stort skall hända enligt Mayafolket? Vad tror du händer? Jag skall inte skriva så här långt så ofta ; )
tisdag 3 januari 2012
Kastad handske och våldsgrund
Etiketter:
barnen,
framtiden,
Mayafolket,
nationalism,
nyckeltal,
psykisk ohälsa,
rättigheter,
samarbete,
skyldigheter,
Socialdemokraterna
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar