lördag 21 januari 2012

Grattis morfar!

Ett engagerat liv
Livet startar i totalt beroende av andra. Dag för dag och steg för steg blir de allra flesta av oss mer och mer självständiga. Vissa lever en kort stund här på jorden. Andra lite längre. Vissa bidrar till en positiv samhällsutvecklingen mer än andra. Min morfar är en mycket engagerad medmänniska och han fortsätter att i allra högsta grad vara det.

Grattis på 90 års dagen morfar! Du är en fantastisk personlighet och har fortsatt en avundsvärd fysik! Jag skulle kunna hålla ett långt tal till din ära. Jag väljer dock att istället försöka mig på den konst som anses svårast, att kort och kärnfullt kunna uttrycka det man vill ha sagt. Arne, morfar, jag älskar dig! Av alla mina nära och kära är det utan tvekan så att du är den som jag är mest lik. Vad är det som är lika? Vad är det som är olika? Det som definitivt är olika är att du är en obotlig Sosse och vägrar inse att andra har en bättre politik för folkets bästa. Jag älskar dig i alla fall. Du dricker aldrig alkohol. Det gör jag. Du gör dina val och jag gör mina. Vi är båda väldigt samhällsengagerade. Vi är båda handlingskraftiga. Vi gillar båda att hålla tal osv. Utan tvekan märker jag att jag har dina gener.

Älskad
Du är en stor personlighet! Du är en fantastisk och varm medmänniska. Vad är det som särskilt gjort dig stor i mitt liv, förutom det stora att vara min morfar? Jo, du har alltid funnits där. Du har aldrig talat om för mig vad jag skall göra, du har lyssnat, du har reflekterat och du har utifrån det resonerat om vad som kan vara kloka vägval. Det är ledarskap, det är att inse att alla människor är olika och att det inte finns en väg som passar alla. Du är en fantastisk människa. Du är en stor ledare. Du är en älskad morfar. Jag älskar dig!

Födelsedagspresent
I ditt namn har jag satt in ett betydande belopp till de palestinska flickorna i Bethlehem som du önskade.

Idag får du också veta att du slipper Juholt till nästa val. Möjligen kan ditt S hitta en värdeskapande politik till valet 2018 under någon bättre som leder vägen. Frågan är om han går direkt eller i samband med S stämma 2013......... Jag tror han sitter kvar till stämman men att han är tydlig med att man under ordnade former skall välja en ny ledare...... Vi får se....... Rörigt är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar