fredag 13 januari 2012

Frihet

Rörlighet
Jag är stolt över att ha jobbat för några av dagens mest avancerade och frihetsskapande företagen på jorden. IBM skapades "tidigt" för att utnyttja mekanikens och datorns kraft att automatisera saker som ökade vår effektivitet enormt. Datorerna gjorde också så att vi helt plötsligt kunde få en enorm utveckling utan att vara beroende av en massa väldigt duktiga matematiska genier. Till och med matematiska mediokra personer som jag kunde helt plötsligt styra datorer att utföra enormt krävande beräkningar som förde mänskligheten framåt. Inte minst förstod jag kraften i detta när jag jobbade för Industri-Matematik och de avancerade och världsledande logistiksystem som vi utvecklade. Industri-Matematik tog mig in i företagandets epicentum. Det var första gången jag fick chansen att vara med och leda en avancerad världsverksamhet. Snabbt lärde jag mig att det avancerade både var våra produkter och tjänster och att erövra en internationell marknad.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobility

Därefter fick och tog jag äran att få vara med när Ericsson gick från ett endimensionellt mobilt företag till att idag vara ett multi dimensionellt företag som gör världen allt friare via sina medarbetares kreativitet och affärsmässiga skicklighet. Ericsson gör det möjligt att erbjuda oss allt mer nyttiga tjänster i vår vardag.

Ericsson en framgångssaga
Skall jag försöka mig på metaforer igen..... Om du hamnar i fängelse, vilket är det värsta som kan hända om du bryter mot våra regler? jo att din frihet berövas och att du blir inlåst och inte får röra dig som du vill. Frihet är med andra ord synonymt med rörlighet. Om du tänker till runt det är det Ericsson, ett svenskt företag, som starkt bidragit och bidrar till att världen blir allt friare. Trots att Ericsson är en urusel direkt investering är det fantastiskt hur de som genom tiderna och idag, i Ericsson, skapat dessa fantastiska framgångar. Rörlighet är frihet! och Ericsson erbjuder världen mer frihet! Det är Ericssons teknologi som gjorde den Arabiska våren möjlig! Inte Facebook! Inte Youtube! Inte Google! Var stolt över vad många av våra medborgare bidragit till och fortfarande skapar! Jag är väldigt stolt över att jag fick bidra till dessa framgångar under några år.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ericsson

Försvara den personliga integriteten
Det mesta är positivt med att vår frihet blivit allt större och flexiblare. Som sagt har Ericsson lagt grunden till detta. Det negativa med dagens värld är att den också är väldigt spårbar och att det riskerar att ha väldigt negativa konsekvenser för den personliga integriteten. Det är dax för Uppsala, Sverige och EU att växla upp och hitta både lagar och teknik som kan skydda oss enskilda medborgare men samtidigt kunna spåra de som vill oss ont. Jag tror vi kan hitta en bra balans mellan våra intressen att vilja undvika terrorism och våldsbrott men samtidigt inte urholka vår personliga integritet. Jag vet att dessa intressen går att kombinera. Rösta på mig så skall jag se till så att vi kan få båda dessa önskade värden! Tror du det är möjligt?
http://www.svd.se/naringsliv/it/natsurfandet-avslojar-oss_6769105.svdh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar