fredag 6 maj 2011

Regering med idétorka

Utan idéer och handlingskraft går man bakåt
Det var upplyftande att läsa DN i morse. Flera av skribenterna i DN-debattartikeln är bekanta och det kändes härligt att de gav uttryck för det som många av oss känner. Utan idéer och handlingskraft går man bakåt. Sverige kan inte förvaltas till framgång. God förvaltning är viktigt MEN det räcker inte. Politik och företagande handlar om att vilja något och att kämpa för att det skall hända. Jag är engagerad politiskt för att utveckla vårt samhälle så att även kommande generationer skall få ett välstånd. Det kräver ständigt nya idéer och handlingskraft för att förverkliga några av de idéer som vi får och utvecklar.
http://www.dn.se/debatt/borgerligheten-saknar-svar-pa-de-viktigaste-fragorna

Gamla idéer är inte dåliga
För att balansera debattartikeln något tycker jag att det är tydligt vilka två huvudidéer som råder inom regeringen;
1) om alla som kan jobbar så minskar utanförskap och relaterade kostnader försvinner
2) om alla får mindre skatt så driver det på den inhemska konsumptionen och ger oss medborgare mer makt över våra egna hårt införtjänade pengar
Jag tycker att ovanstånde idéer är bra MEN det räcker inte. Vi måste mer aktivt utveckla näringspolitiken, vi måste bättre utveckla den hållbara tillväxtekonomin! Då måste regeringen investera mer än vad den gör i t ex infrastruktur, fler investeringsfonder för bolag i tidigare faser, mer satsningar på energiomställningen, mer stöd till sommarlovsentreprenörer och inte minst en punktinsats för att lyfta skolpedagogiken utifrån de internationella lärdomar som finns (inte i linje med den svenska!!!) etc.

Stöd för fler idéer från Näring och Miljö
Huvudproblemet, ur mitt perspektiv, är kanske att ledande krafter inom regeringen tror att marknadskrafterna skall lösa allt av sig själv...... Det tror inte jag fungerar. Poplitik är att vilja och att våga. Politik är det möjligas konst. Jag vill se en regering som vill mer än att sänkta skatter och föra en retorik om jobb, jobb, jobb! För mina och andras barn vill jag se att många fler av de idéer som kommer från näringsdepartementet och miljödepartementet får stöd av hela regeringen!

P.S Om man skall anses vara en god förvaltare måste man underhålla sina tillgångar så att t ex spår fungerar. Att skapa kortsiktigt stark kassa är rätt enkelt om man inte gör de nödvändiga underhålls- och vidareutbildningsarbeten som ständigt krävs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar