tisdag 29 mars 2011

Invånartjänst - NU!

De allra flesta kan, vill och måste bidra Sverige måste fortare bli ett mer inkluderande land för alla. Alla utsatta grupper måste få vara med och bygga det välfärdssamhälle som vi alla vill leva i. Vi har av många skäl inte råd att exkludera någon. Både ur ett individuellt och ett kollektivt perspektiv är det en nödvändighet om vi vill ge våra kommande generationer ett liknande välstånd som vi känner idag. Jobblinjen måste gå vidare och den måste också inkludera det vi Centerpartister i Uppsala kallar Invånartjänst. De allra flesta vill bidra i samhället. De allra flesta kan och vill bidra i samhället.Alla som kan måste bidra i samhällsbyggandet. Det är bättre att bidra och få invånarersättning istället för att dömas till långa eller livslångt utanförskap där man är beroende av försörjningsstöd. Vi måste införa Invånartjänst Nu! Även flyktingar måste snabbt i meningsfull sysselsättning Uppsalacenterns Mattias Johansson är medförfattare i en viktig artikel om just arbete för flytingar i dagens DN-debatt. Artikeln är mycket välformulerad och belyser tydligt att regeringen inte jobbar tillräckligt hårt med att få bl a våra flyktingar i snabb och meningsfull sysselsättning. http://www.dn.se/debatt/reformen-for-nyanlanda-ar-hittills-ett-misslyckande Mot mörka tider I Sverige har vi fortfarande chansen att inte få ett ännu starkare främlingsfientligt parti. Den chansen är NU. Vi får inte låta de krafter som ständigt vägrar att tala om de få men stora problem som också finns kopplat till vår viktiga invandring styra debatten. Vi måste få tala om dessa problem för att i god demokratisk anda/öppet hitta positivare vägar framåt. Det är nödvändigt annars blir även de svenska främlingsfientliga partierna mycket starkare i nästa val. Vad tror du händer i Sverige om de främlingsfientliga partierna får cirka 20% av folkets röster i nästa val? Hur tror du att Sverige skall regeras då? Kan det vara möjligt? Självklart kan det vara möjligt. Se bara vad som händer i Finland där Sannfinländarna verkar gå från ett marginellt parti till att bli ett ledande finskt parti. Sannfinländarna är främlingsfientliga och vill bl a avskaffa svenskaundervisningar i de finländska skolorna. Varför är det så svårt att tala om de stora problemen/utmaningarna i Sverige? DN bjuder på en bra artikel om utvecklingen i Finland.

2 kommentarer:

  1. Fred Torssander31 mars 2011 kl. 23:26

    Att invandrare och flyktingar skall åläggas att utföra arbete på villkor som underslår kollektivavtalen är självklart en metod att skapa motsättningar mellan dessa grupper och anställda (pursvenskar).
    Detta förutom att det innebär löne- och villkorsdiskriminering av deltagarna i verksamheten och därmed motverkar integrationen både på bostads- och arbetsmarknaden.
    Denna politik är dock väl ägnad att förbättra företagsklimatet genom att hotet om arbetslöshet och fattigdom kompletteras med ett hot om tvångsarbete.

    SvaraRadera
  2. Vi har olika syn på livet, människans möjligheter och människors egna ansvar. Så är det. Du har all rätt att ha din kommunistiska syn på världen. Jag väljer att tro på alla människor och på att det är mer rätt att hjälpa människor att lära sig att "fiska" än att åre efter år ge dem "fisk". Jag vill bidra till en politik som bygger människor, inte en politik som bryter ner människor. Vi har väldigt olika ideologiska utgångspunkter du och jag.

    SvaraRadera