tisdag 8 mars 2011

Fantatiska kvinnor

Ett mer jämställt samhälle
Tyvärr behövs en kvinnodag. I vart fall under en dag är det bra om många reflekterar över kvinnors situation i Uppsala, Sverige och världen. Sverige måste fortsätta utvecklingen mot att bli ett mer jämställt samhälle. I stora delar av världen har kvinnorna bara börjat att få den frihet och de rättigheter som vi tar för givna i vårt land. För 100 år sedan fick inte kvinnor rösta i Sverige. 100 år är inte så länge sedan. Jämställdhetsarbetet måste växlas upp, inte minst med tanke på det stora behov av arbetskraft som krävs inom kort när alla 40-talister lämnar den reguljära arbetsmarknaden. Våra kvinnor är fortfarande en kraftfull energikälla som kan släppas lös ännu mer om villkoren blir mer jämställd.

Fantastiska kvinnor
Det finns en massa fantastiska kvinnor. Jag tycker att det är väldigt bra att många av dessa fantastiska kvinnor, på olika sätt, lyfts fram de senaste åren och därigenom bidragit till att bli föredömen för andra kvinnor som vill, kan och vågar. Inte minst Maud Olofssons (C) kvinnliga ambassadörsprojekt gjorde fler imponerande kvinnliga företagare synliga. 

I morgon är det företagargala i Uppsala. På galan finns många exempel på fantastiska kvinnor som vill, som kan och som vågar. Kajsa Lindner, Anna Sundström, Maria Ingelsson, Sara Arons, Marie Tesséus-Ling, Kaija Carlson, Lotta Triller, Helena Waller, Ingrid Hovstadius, Feven Ghirmai, Lena W Jansson, Jenny Claesson, Liza Darberg, Petra Wall, Lovisa Mörner, Celina Fällbom, Elsa Fries, AnnChristine Norrström, Ylva Lindahl, Camilla Berglund, Annika Hellström, Eva Ullström och Zeid Andersson är några exempel på dessa imponerande kvinnor och härliga personligheter som jag snart har förmånen att träffa på  galan. Tack alla kvinnor för att ni finns! Livet hade inte varit möjligt utan er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar