lördag 27 oktober 2012

Brottsbekämpning

Lite mer av gammelModeraterna tack
Historien upprepar sig ständigt och en av våra historiska lärdomar är att vi är kollektivt dåliga på att lära av vår historia. Europa befinner sig i mycket svåra ekonomiska tider. Sverige går nu också mot tuffare tider. Redan nu har vi en hög arbetslöshet och särskilt bland lågutbildade ungdomar och bland flyktinginvandrade och deras anhöriga. Näringslivets alla varsel kommer att leda till allt fler arbetslösa, sänkta pensioner och minskade resurser inom den offentligt finansierade verksamheten. Som alltid genom vår historia växer främlingsfientligheten och intoleransen mot det som avviker från normen. Historiskt brukar det sluta illa när vi hamnat i liknande situationer.

Tidigare upplevda enfrågepartier jobbar för fullt med att förknippas med fler frågor. Miljöpartiet försöker förutom miljöfrågor upplevas som ett parti som också har en bra skol och utbildningspolitik. Sverigedemokraterna försöker utöver sin invandrarfientliga politik också upplevas som ett rättsparti som vill ha strängare straff. Historiskt har Moderaterna varit ett parti som värnat ett starkt rättssamhälle och tuffare straffpåföljder. I det "nya" Moderaterna har viljan att skapa en starkare rättsstat med tuffare straff tonats ner. Om Moderaterna vill bidra till att minska problemen med ett starkare SD måste de åter bekänna färg och tydligt värna rättssamhället och kräva tuffare straff för de värsta brotten. Bland annat hoppas jag att Moderaterna snabbt skärper till påföljderna kopplade till narkotikabrott. Särskilt brotten kopplade till smuggling som efter Högstadomstolens tolkning av dagens lagar lett till kraftiga minskningar i påföljder vilket redan tydligt lett till kraftiga ökningar av narkotika i Sverige och narkotikaanvändningen bland våra ungdomar ökar oroväckande snabbt. Tycker du att Moderaterna måste våga stå upp bättre för ett starkt och rättvist rättssamhälle?
http://www.dn.se/debatt/moderaternas-nya-linje-riskerar-att-starka-sd

Nolltolerans och punktmarkering av verksamheter som är överrepresenterade inom brottsstatistiken är ett effektivt sätt att bekämpa och förebygga brott. Lär mer av hur man jobbar i Södertälje! Bra artikel i dagens DNs Stocholmsbilaga där punktmarkering av tobakshandlarna ger goda resultat. Kommunen blir tuffare med påföljder

http://www.dn.se/sthlm/16-aring-kravs-pa-17-miljoner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar