måndag 30 juli 2012

Miljöpartiet välståndsfientliga

Vackra ord
Jag kan samarbeta med de flesta om de inte har en människosyn som innebär att vissa är bättre och mer värda än andra. Jag kan inte heller ingå ett partnerskap med partier som inte tror på den enskildes förmåga och drivkraft och att drivkraften är viktig att bejaka för hela samhällets bästa. Självklart inom rimliga gränser. Jag anser att ett parti som jag aldrig kan samarbeta med är t ex Vänsterpartiet. Ju mer jag lär mig om Miljöpartiet, i Uppsala, börjar jag dra slutsatsen att även de är ett parti som inte går att samarbeta med.

Miljöpartiet har jag förstått är mycket olika runt om i alla kommuner. Så är det givetvis även inom Centerpartiet och andra partier eftersom vi människor är olika och därför utformas våra lokala verksamheter olika. I Uppsala tycker jag att MP är väldigt vänstervridna. Rent generellt tycker jag att de är miljönaivister. Jag är Centerpartist primärt för att jag tycker att Centerpartiet har den bästa politiken och partiinsikten om småföretagsamhetens betydelse, om den ständiga utvecklingens betydelse för överlevnad, om ansvaret för vår miljö för att lämna något bättre till våra kommande generationer, om vikten av att försvara den personliga integriteten, hur viktigt det är att säkra en nationell livsmedelsförsörjning och att så lite som möjligt skall bestämmas inom t ex Europaparlamentet, Sveriges riksdag eller i ett kommunfullmäktiga om det med fördel kan beslutas av människorna själva i närsamhället.

Centerpartiets politiska väg kan leda till att även kommande svenska generationer kan få det bra även om det idag ser ut att bli en jobbig målsättning. För mig är det helt klart att MP inte kommer att kunna bidra till att detta välstånd kommer att kunna försvaras eller uppnås. Deras retorik är full med ord som bara kan sägas av den som "skriver i vatten" dvs den som inte påverkar något och som inte behöver ta ansvar för något. Jag är glad över att de inte påverkar något så länge som de inte kan ta ett trovärdigare ansvar för både nutid och framtid. Jag vill inte bakåt. Jag vill framåt. Jag vill inte att 40-talistgenerationen skall bli den enda generation som gått från ok barndom till att under hela sina liv (generellt sett) bara få det bättre i förhållande till alla andra generationer. Jag vill att kommande generationer minst skall få det lika bra som idag. Det kommer aldrig den politik som MP representerar att leverera. Vårt välstånd kostar pengar och de pengarna måste skapas på något sätt. Jag hoppas att allt fler i Sverige inser att det är så och istället lägger sin hållbara röst på Centerpartiet. Styrkan MP har är att de har många unga engagerade medlemmar i förhållande till många andra partier. De har också ett starkt stöd bland journalister. Även vänstern har länge haft ett starkt stöd inom journalistkåren och bland unga. Som tur var har det inte haft så stor bärkraft i takt med att de flesta människor tänker till och får lite mer egen livserfarenhet.

MP far med osanning
Som vanligt i MPs lokala retorik i Uppsala far de med osanning. Alliansen i Uppsala planerar inte för någon trafikled genom Åriket. För att möjliggöra en världsarvsansökan kopplad till Carl Von Linnés gärningar behöver Uppsala kommun undersöka vad det skulle få för konsekvenser om hela det område som många vill skydda skyddas. Därför har kommunens tjänstemän genomfört en studie som kan ligga till grund för beslut om en världsarvsansökan skall lämnas in och hur den i så fall skall formuleras.

Centerpartiet har inte bytt åsikt i denna fråga. Vi är sedan många år för att en bättre kommunikationslänk måste byggas i Uppsalas södra delar. Vi är för att Åriket fortsatt skall skyddas i största möjliga mån då vi anser att det är en av förklaringarna till att Uppsala upplevs som en mycket attraktiv kommun att leva i. Vi är skeptiska till broar i dessa mycket känsliga områden. Vi är för att denna fråga skall förhandlas i bred politisk enighet. Som sagt, jag är glad över att inte MP bestämmer något i min hemkommun Uppsala. Självklart kan Uppsala få ett världsarv även om vi begränsar världsarvets utformning. Jag anser att Uppsalas folkvalda måste ha eget rådrum om en framtid kräver en trafiklänk i detta mycket värdefulla och känsliga område. Det är inte samma sak som att den byggs.
http://www.unt.se/debatt/valj-mellan-vag-och-varldsarv-1803614.aspx   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar