torsdag 18 november 2010

Fusk som drabbar de svagaste!

Historien tenderar att upprepa sig. Generationer lär allt för ofta inte av varandra. Många är de som under årtusenden inte lyssnat på tidigare erfarenheter och gång på gång låtit egot driva många människor i fruktan, hunger och död. Visst är det så att t ex vår tekniska utveckling ständigt bidrar till att verkligheten förändras. Det är dock ändå ett faktum att vi människor fortfarande har samma grundläggande beteendemönster som för tusentals år sedan. Om du roar dig med att t ex läsa bibeln så ser du snabbt att de mänskliga perspektiven är de samma MEN att världsuppfattningen och tekniken har förändrat sättet på vilket vi tillfredställer våra mänskliga behov och önskemål. Förra gången jag besökte Dallas, USA, så provade de en gammal metod för att få folk att sona sina brott. Personer som t ex hade förtalat någon eller mobbat någon etc fick sätta på sig en grisdräkt och stå utanför ett välbesökt shoppingcenter med en skylt "jag är en mobbare". Är det en bra återanvänd metod eller inte? Leder den till att personer i högre grad undviker att göra felaktiga saker?

Jag blir förbannad när jag hör hur många som uppenbarligen fuskar med assistansersättningar! Fusket är tydligen så utbrett att det årligen representerar flera miljarder kronor!! Förbannad räcker inte, jag blir väldigt förbannad! Det får mig att minnas mannen i grisdräkt! Det får mig att kanske t o m tycka att det är dax att testa den metoden även i Sverige! Det är upprörande att så många människor stjäl från oss andra utifrån en plattform som syftar till att ge ett bra stöd till våra svagaste i samhället. Det är ynkligt, det är föraktfullt mot de som verkligen behöver stöd, det är föraktfullt mot oss som jobbar hårt för att skattepengar skall kunna användas till stöd för de svaga och det måste vara deprimerande för de familjemedlemmar som tvingats gå med på dessa lögner och bedrägerier men som faktiskt har ett inre moraliskt kompass som fungerar. Jag tycker att alla som nu fälls för att ha stulit pengar på detta sätt får betala tillbaks varje krona med hög ränta, får ett fängelsestraff och att när de släpps från sitt fängelsestraff avslutar sin skuldåterbetalning till samhället genom att stå utanför våra shoppingscenter med en hyenadräkt och en lapp där det står "jag stal pengar från de svagaste i vårt samhälle". Usch!!

2 kommentarer:

  1. Inkluderar förslaget de allra största och värsta bidragsfuskarna (politiker och byråkrater)? Jag ser fram emot att se dig stående utanför Lidl i Gottsunda iklädd hyenadräkt efter avtjänat fängelsestraff!

    SvaraRadera
  2. Du är rolig du. Har du själv försökt tjäna oss invånare genom politiskt engagemang?

    På vilket sätt anser du att politiker är "de värsta bidragsfuskarna"? Jag hör i vart fall inte till någon bidragsfuskare.

    SvaraRadera