lördag 30 oktober 2010

Starka känslor

Igår begravdes Åsa Lernskog-Lundin. Det var en förtjusande dag med strålande sol och för årstiden varma vindar. Precis som prästens ord om Åsa och den person hon var reflekterades många som ville ta ett farväl av att även det underbara senhöstvädret, och naturen med dess mångfald av färgskiftningar, också påminde om Åsas stora och breda engagemang. Ramsta kyrka var överfull. Själv stog jag i kyrkgången under hela begranvningsakten. Självklart hade Åsa själv beslutat hur begravningen skulle läggas upp i stora delar. Den inleddes med "Bridges over troubled water". Så mycket starka känslor samlade i en liten kyrka. Det var en stark upplevelse. Det var hjärtslitande att se Åsas tre döttrar som allt för tidigt förlorat sin mamma. Känslorna kändes starkt i hela kroppen. Hela kyrkan fylldes av mycket starka känslor. Det var en stark upplevelse. 

Till "Skynda dig älskade skynda att älska" gick jag fram med Centerkvinnorna..... och gav Åsa en blomma och gav henne en hedrande bugning. Det var starka upplevelser. Inte minst att stå med ett gäng centerkvinnor runt Åsas grav och hålla varandra i händerna och på centerkvinnorvis säga "hej då". 

Åsa berörde uppenbarligen många människor. Grattis Åsa! Trots din allt för korta tid på jorden gjorde du ett stort intryck på många! Det gör dig till en av de främsta. Det är långt ifrån alla som lyckas beröra många. Det är långt ifrån alla som lyckas vara omtyckt och älskad av många. Om man är det, då är man en bra och beundransvärd person. Många kramar till dig i den kör där prästen var säker på att du just nu står och sjunger i.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar