Ett nej är ett nej
Att ett tydligt nej till sexuella aktiviteter respekteras borde vara självklart. Tyvärr är det inte alltid så. Tyvärr förekommer också situationer då den som sexuellt utnyttjats varit kraftigt påverkad av narkotika, alkohol eller annat som gör en person väldigt sårbar. Det förebyggande arbetet att bl a motivera människor till måttfull alkoholkonsumtion är viktigt, inte minst för att motverka sexuella övergrepp.
Varför ökar då anmälningarna dramatiskt kopplade till sexuella övergrepp? UNTs ledare och statistik är intressant och viktig.
http://www.unt.se/ledare/lat-oss-prata-om-valdtakt-2731492.aspx
Om 95% av en definierad grupp sköter sig men 5% inte gör det, då är självklart inte hela gruppen ett problem. Personligen har jag tidigare bloggat om behovet att ge personer som kommer från krigshärdar, med stora sannolika trauman och avtrubbningar, relevant introduktion och stöd in i vårt samhälle. Vissa raljerade då över det jag skrev men nu tycks UNTs ledare också köpa att det perspektivet är viktigt att ta till sig. Återigen är det sjukt att anklaga en hel grupp människor för något bara för att några få individer från den gruppen är rötskaft. Är det då andelen fler utrikesfödda som driver den negativa utvecklingen? Av UNTs ledare kan man lätt dra den slutsatsen eftersom andelen av dem som begått sexualbrott är 0,49% bland utrikesfödda och 0,15% bland personer födda av två svenska föräldrar.
Kulturella skillnader har självklart betydelse kopplat till hur vi människor förhåller oss till varandra. Men finns något övrigt i vårt samhälle som driver mot allt fler sexuella övergrepp? Människor tenderar att anmäla övergrepp i större utsträckning. Det är bra och påverkar självklart. Men finns något annat som du tror driver på denna negativa utveckling där otryggheten för flickor och kvinnor ökar? Jag säger att det gör det. Några gruppvåltäktsmål under det senaste året tycker jag pekar på att den på Internet lättillgängliga och grova porrindustrin tyvärr bidrar till allt fler störda sexuella beteenden. Håller du med? Vad gör vi åt det?
måndag 2 december 2013
Sexuella övergrepp
Etiketter:
droger,
flickor,
kvinnor,
otrygghet,
porrindustrin,
respekt,
sexuella övergrepp,
utlandsfödda,
Våldtäkt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar