onsdag 9 februari 2011

Ära den som äras bör

Det finns många positiva och framåtsträvande personer. Det är kul och utvecklande att vara bland positiva, framåtsträvande och ambitösa människor. De allra flesta företagare är sådana personer. De allra flesta företagare är också mycket hårt slitande personer som tjänar lite på sitt slit. Visst är det många som bidrar till att ett samhälle fungerar så bra som möjligt. Trots det är företagare speciella. Det har alltid varit och det är företagarna som lägger grunden för de välstånd som funnits och som finns.
Det är omöjligt att skapa välståndssamhällen om man inte har företagare och företagsamma som möter mänskliga behov med utbud som efterfrågas och att det görs i konkurrens. Det är företagarnas företag som skapar arbetstillfällen och kreativa lösningar som lägger grunden för att vi alla kan få t ex skola, omsorg och vård. Så är det.

Många hjältar på nomineringsmingel
Idag har jag haft flera möten med förebilder för Uppsalas företagande. Företagarna Uppsala arrangerade ett nomineringsmingel för företagare som gjort särskilt goda insatser under 2010. Det var ett mycket positivt möte som gav massor av energi. Vem eller vilka blir årets företagare 2010? Konkurrensen är stor och det är väldigt svårt att välja vinnare. Som så många andra gånger måste jag och övriga juryn (Årets företagare) snart välja någon av alla dessa hjältar att bli den största bland hjältar under 2010. Ära den som äras bör. Tack till alla er som kämpar hårt varje dag för att förverkliga egna idéer samtidigt som ni ger övriga samhället en mycket viktig energi som alla får glädje av!
Varför tror du att det finns så många i vårt samhälle som inte förstår hur grundläggande viktiga våra företagare är för välståndet? Varför tror du att missundsamheten är så stor bland många mot företagare? I synnerhet med tanke på att de allra flesta företagare tjänar mindre än en sjuksköterska.

Kajsa, du är en stjärna! Du gör en fantastisk insats som vice ordförande i Företagarna Uppsala och som projektledare för Företagargalan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar