torsdag 16 december 2010

Ta hoten på allvar

Det var ingen munter läsning i dagens DN där man gjorde ett försök att kartlägga risken för att galna islamistiska fundamentalister genomför våldsbrott i Sverige. Enligt artikeln finns minst 30 personer i Sverige, varav många födda i Sverige, som anses farliga. De kommer ursprungligen från t ex Pakistan, Afganistan, Somalia eller Irak. De är ofta ensamma och mycket frustrerade. De vänner de saknar på sina hemorter finner de på extrema sajter på Internet. Det är tragiskt om detta stämmer med tanke på allt stöd som svenska folket ger dessa personer och många andra som fått tak över huvudet, mat på bordet och en tillfredställande trygghet i vårt samhälle.

Tyvärr tror jag enligt tidigare blogginlägg att vår svenska hantering av Wilks Mohamad-tekningar eller andra provokationer bidragit till att svenska folket är mer hotat än tidigare. Om Wilks inte hade skyddats bakom tal om yttrandefrihet och konst utan fått en reprimand för den hets mot folkgrupp som provokationen defacto innebär, då hade sannolikt faran för gemene man i Sverige varit betydligt lägre. Wilks är svensk och det svenska systemet gav inte uttryck för att det var olämpligt att göra som han gjorde. Den så kallade fria konsten, som uppenbarligen får hetsa upp folkgrupper, får möjligen ett högt pris i Sverige.

Ulf Nilsson gjorde inte saken bättre när hans artikel i Expressen målade upp muslimer som det stora hotet och att de håller på att ta över Sverige om än sakta. Jag instämmer i körsången om att det var anmärkningsvärt dåligt omdöme av Expressens ledning att publicera artikeln. Den var smaklös, rasistisk och provakativ på ett sätt som bara ytterligare gör situationen för gemene man ännu osäkrare. Oansvarligt! Det måste ha varit ett uppdragsjobb från SverigeDemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar