Tillit och sakpolitik
Pest eller kolera, är det alternativen för väljarna i Uppsala och övriga Sverige i valen 2026? Hur ska partier som inte gillar varandra, politiska företrädare som ogillar varandra och sakpolitiska skillnader i stora valfrågor hanteras? En sak är helt klart. C, M och SD kan knappast samarbeta med Liberalerna som säger sig ha gjort en deal med S om bygg- och spårvägsfrågan för 10 år framåt…
Och som Centerpartiet i kommunen upplyser Liberalerna om har skolan under deras ordförandetid försämrats. I Regionen spräckte C samarbetet med M, L och KD och styr nu med V, MP och S.
Det är inte bara rörigt inom svensk politik. I flera länder håller de nu på med varianter av den misslyckade metoden ”Januariöverenskommelsen” och ”Decemberöverenskommelsen”. De gamla partierna lyckas inte genomföra en politik som uppskattas av invånarna vilket tyvärr öppnar upp för både ”höger” och ”vänster” partier som säljer enkla lösningar som ofta inte är möjliga att genomföra. Gamla partier med mycket eller viss politisk ledarerfarenhet behöver ompröva vilka de kan samarbeta med. I vart fall om de vill tjäna invånarnas bästa och stoppa extremister.
”Liberalerna, i det närmast utrotningshotade FDP, låter som Annie Lööf på speed. Det ska vara klassövergripande projektundervisning och det nya ämnet näringslivs- och finanskunskap från årskurs nio.”
https://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/sa-blev-sverige-ett--tyskland-for-vuxna/
De etablerade partierna får skylla sig själva. De har varit usla på att lösa allvarliga växande problem och de lyckas inte förmedla framtidstro.
Extremiststyren är aldrig bra för folket. Team Netanyahu slaktar på med sin extremt överlägsna militär både på Västbanken och Gaza. Garanterat radikaliseras fler palestinier. Det leder inte till något gott. Och det är bara tragiskt med framförallt alla unga som berövas sina liv. Inte minst tragiskt att sex unga israeler ur gisslan dödats för att gamla testamentets hårdföra linje ska tillämpas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar