onsdag 25 september 2024

Tydlighet

Mod är en bristvara

Människan är fantastisk! Människor kan samtidigt vara fruktansvärda i sin egoism och ideologiska övertygelse. När många egoistiska och vrickat ideologiskt övertygade samlas blir det riktigt farligt för oss andra. Dessa krafter finns överallt. Inte minst växer de i Europa. Ibland stöttas dessa krafter av länders regeringar. Oavsett om de definieras som demokratiska eller ej.  Allt för få politiker klarar av att klokt navigera i en värld som sällan är ”svart eller vit”.

Dessa ”många” egoistiska och vrickat ideologiskt övertygade finns i en mängd förpackningar. Vissa är farligare än andra. En av dessa grupper är militanta sionister. Min pappa hade arbetat länge med en bok som han aldrig hann bli klar med. Det hade blivit en extremt tråkig bok då sida upp och sida ner var en samling fakta och källhänvisningar om övergrepp och mord som drabbat palestinierna i sitt eget land. En extremt tråkigt förpackad berättelse men samtidigt ytterligare en djupt tragisk faktabaserad berättelse om vilka fruktansvärda övergrepp ett definierat folk kan göra mot ett annat. Det var en mycket akademisk ambition att beskriva kronologiska fakta som sällan lyfts. Alla extremister är farliga, inga undantag. Idag styr extremister över Israel som inte bara tillåter, säkert även uppmuntrar, enorma mänskliga övergrepp på andra folkgrupper. Resolution efter resolution i FN skiter team Netanyahu i. Ett tydligt uttryck för extremism. Om det inte är ett dubbelspel som den avgående Biden spelar skiter team Netanyahu även i USAs starka uppmaning att sluta med sitt övervåld och sluta utsätta hela jordens folk för att riskera ett 3:e världskrig. Du som är balanserad och brinner för en rimlig rättvisa mellan oss människor ska kopplat till ovan se SVTs nedan avsnitt av Utrikesbyrån. Usch!

""Judisk terrorism" hotar Israels existens. Så säger den israeliska säkerhetstjänsten, och syftar på att extrema israeliska bosättare utför allt fler attacker mot palestinier på den ockuperade Västbanken. Finns det något som kan stoppa våldet?"

https://www.svtplay.se/video/ey2og43/utrikesbyran/bosattar-terror

I Uppsala finns politiker, tjänstemän och ett media som försöker problematisera att fantastiska musiker uppträtt i Uppsala och innan dess fått en presentation om Uppsala på en mötesplats för externa gäster i Stadshuset. Varför? Jo för att Kina definieras som en diktatur och alla kineser anses tydligen vara spioner. Det är ett mycket oklokt förhållningssätt. Självklart ska vi vara mycket försiktiga i våra utbyten med alla kopplat till information som är konfidentiell. Spioneri finns det gott om mellan länder och mellan organisationer. Vi som är några år minns till exempel Watergate skandalen i USA. Det finns skit överallt, även i Sverige. Idrottsligt, musikaliskt, forsknings- och affärsutbyte är extremt viktigt för att minska riskerna för blodiga konflikter mellan folkgrupper. Och inom affärsvärlden är det klokt att alltid tillämpa hög säkerhet runt sina immateriella tillgångar då säkerligen rika konkurrerande företag försöker komma åt dessa. Rika företag från alla jordens hörn. 

Väpnade konflikter är mer eller mindre sannolika mellan folkgrupper. Mellan demokratier är konfliktriskerna mindre, men även demokratier som Tyskland kan återigen förändras om ekonomin kraschar för djupt. 

Jag undrar jag om dessa nu högljudda politiker, som anser det fel att låta kinesiska fantastiska musiker få en Uppsalapresentation på en offentlig mötesyta i Stadshuset, innan en konsert, vill förbjuda människor från Israel, Ryssland, Iran, Kuba, Venezuela, Vietnam och så vidare från att besöka offentligt tillgängliga lokaler i Stadshuset? Självklart finns ingen sådan regel för det är korkat. En sak är helt säker, nu vet vi att Erik Pelling aldrig kan bli en nationell företrädare för svenska intressen. Benjamin Dousa, moderat minister, har i alla fall förstått att det är en viktig del av hans uppdrag.

Pinsamt att UNT väljer att göra en fjäder till en höna. Du som vill lära dig lite om Sveriges förhållningssätt till Kina kan ta del av regeringens information genom länken nedan:

https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/sveriges-forbindelser-med-omvarlden/asien-och-oceanien/kina/

Pinsamt av Pelling att gå ut i media som han gör kopplat till ett fantastiskt kinabesök. Kineser som fått visum till Sverige och som hade ett fantastiskt uppträdande den 22/9 i Konserthuset i Stockholm. En konsert där Sverige hade ministernärvaro. Pellings okloka utspel är bland annat förolämpande mot alla med kinesisk bakgrund som lever i Uppsala. Pelling borde pudla!

https://unt.se/kultur/uppsala/artikel/ny-kritik-mot-hanna-up-bjod-in-orkestern-till-stadshuset/jp4md8kj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar