fredag 24 augusti 2012

Bidragslinjen fel väg

Bidrag leder fel
Idag kan man läsa på en spalt i DN, på ledarsidan, att den senaste tidens klaganden på Somaliska flyktingar sätts in i ett "DN ledarperspektiv". Min tolkning av det som står där är 1) att brott är brott och skall beivras utan att risk för invandrarfientlighet skall få vägas in som argument för att inte anmäla uppenbara brott  2) vårt svenska bidragssystem och vår omhändertagarmentalitet är destruktiv för de flesta. Bidrag skall, i de allra flesta fall, bara vara mycket korta insatser. I övrigt skall de som får bidrag, och som har arbetsförmåga, ges någon form av chans att själv bidra för att få en kollektiv ersättning från samhället. Det är glädjande att DNs ledare också verkar tycka att det är bättre att lära människor att fiska istället för att bara, år efter år, ge dem fisk. Vad tycker du?

2 kommentarer:

  1. Vad jag tycker? Att vi skulle ta emot ett antal invandrare som gör att de kan få en fair chans. Att ställa de kraven som du gör är inte möjligt som det ser ut nu. Att du är centerpartist begriper jag inte. Du låter mer som SD.

    SvaraRadera
  2. Jag är med i ett parti som jobbar för att vårt samhälle skall utvecklas hållbart. Då måste man våga ta i alla frågor som behöver hanteras bättre för att vår välfärd skall vara hållbar. Mitt parti är för en fortsatt generös medmänsklighet. Möter dig gärna i en debatt. Vi kanske kan träffas på Uppsalas speakers corner?

    SvaraRadera