fredag 1 juni 2012

Relationer & läskrestriktioner

Niklas Lidström
En av Sveriges största ishockeystjärnor drar sig tillbaks! Tack för all underhållning och det är stort att lämna när man fortfarande har ett stort värde. Man kan trots allt inte äta sig mer än mätt och ha några tak över huvudet och ett gäng bilar.... Han har dragit ihop tillräckligt med pengar för att han, hans familj och fyra generationer framåt kan leva gott. Precis som han säger när han lämnar är det relationerna som verkligen utgör det viktigaste i våra liv. Lidström väljer tillsammans med sin familj att flytta "hem" till Västerås för att komma nära sina närmaste och käraste. Det är det som verkligen betyder något. Även för en person som har råd att bosätta sig var som helst på jorden och leva i sus och dus. Västerås hade aldrig varit ett alternativ för mig. Uppsala var ett alternativ för mig eftersom många av mina närmaste och käraste bor i just Uppsala.
http://www.dn.se/sport/ishockey/lidstrom-storst-av-nhl-svenskarna

Resten av världen börjar agera
Snart är det bara Sverige av världens välfärdsländer som inte börjar vidta åtgärder för att minska och förebygga befolkningens hälsoproblem. Övervikten och fetman fortsätter att öka. Vi blir allt äldre. Det förebyggande arbetet måste intensifieras även i Sverige. Har vi inga modiga och ansvarstagande politiker inom vår rikspolitik? Via bl a Uppsalas Folkhälsoråd satsar vi allt mer på förebyggande insatser. Inte minst bland våra äldre. Vi gör det nu också möjligt att skriva ut motion på recept.
http://www.unt.se/uppsala/motion-som-medicin-1761474.aspx 
I New-York, en av världens mest liberala och mångkulturella platser. Med en befolkning som är betydligt större än Sveriges, tar nu politikerna krafttag efter krafttag för att förebygga och bekämpa ohälsa. Cigarettrökning har blivit allt svårare sedan en tid. Restauranger tvingas ange kaloriantal kopplat till olika rätter. Sedan en tid driver Borgmästarens kontor att NY skall införa kraftiga restriktioner på läsk eftersom läsk enskilt anses vara en stor skurk för att problemen med övervikt och fetma fortsätter att öka. Den federala makten motarbetade borgmästarens hälsoambitioner till en början (lobbyister från coca-Cola, Pepsi etc....).
http://www.nytimes.com/2011/08/20/nyregion/ban-on-using-food-stamps-to-buy-soda-rejected-by-usda.html?_r=1
Nu verkar det dock som att NY får skärpa till sina regler och bättre börja bekämpa sina hälsoproblem! Jag hoppas att sockerpriserna i världen inom kort börjar rasa. Det behövs mycket mer restriktioner mot osund "kost".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar