söndag 17 juni 2012

Landsbygdskramare

Who is Hassan?
Idag firade jag och övriga ledningen för Uppsala kommun Folkpartiets gruppledare. Det sägs att han fyllde 40 år och att han heter Moh.... Han, oavsett hur gammal han är eller vad han heter, bjöd på ett mycket trevligt kalas där bland annat hans familj höll väldigt trevliga tal och hans hustru spelade saxofon vackert. Tack för en mycket trevlig fest Mr Habibi!

I en av dagens DN debattartiklar kan vi läsa hur Miljöpartiet försöker bli ett landsbygdsparti. Varför inte? MP får göra vad de vill, så länge de kan tänka längre än näsan räcker. Vi kan också hoppas att de kan bli mer konkreta. Avser de att jämna ut skillnaderna genom att höja skatterna för stadsborna? På vilket sätt avser de säkerställa att landsbygdens befolkning skall få likvärdig sjukvård och utbildning som stadsbor? Lite tröttsamma är de allt då de bara vräker ur sig saker utan att kunna underbygga dem med konkreta förslag och tydlig finansiering.
http://www.dn.se/debatt/regeringen-vidgar-klyftan-mellan-stad-och-landsbygd
Känns som att MP börjar bli desperata. De har sin miljöprofil och är absolut ett naivistiskt miljöparti med utopiska målsättningar. De försöker helt klart profilera sig inom det skolpolitiska området. De försöker nu även profilera sig som ett landsbygdsparti. De försöker uppenbart att ta FP coh C väljarna och bli mittenalternativet i svensk politik. Kul att de försöker. Lika svårt som det är att slå ihop FP och C, lika svårt kommer det att bli för MP att få realistiska människor att rösta på MP.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar