fredag 4 maj 2012

Cyklister lever farligt

Alla vill ha mer....
Hur många verksamhetschefer eller politiker som är ansvariga för ett område tror du går in i en förhandling och meddelar att hen vill effektivisera sin verksamhet med 10% eller t o m skära bort 10%..... Nej, allas ingång är mer och varför inte ännu mer. Efterfrågan på utbildningsresurser, omvårdnadsresurser, vårdresurser, bidragsresurser är oändlig. Vi utvecklar cykelstaden Uppsala hela tiden. Vi trollar med knäna efter som även infrastrukturdelarna av Uppsala kommun anser att det inte finns tillräckligt med resurser för att möta all efterfrågan och alla krav..... ; )

Cykelkörkort?
Den 15/5 mellan 18:30 och 21:00 arrangerar Trafiksäkerhetsrådet ett öppet seminarium om cyklandets villkor i Uppsala. Ta chansen att gå dit. Inte minst då det övergripande temat är "Behövs cykelkörkort". Mötet äger rum i Munin, Strandbokilen 1, lokal Stilla Oceanen. I dagens DN kan du finna många argument för varför det kan vara värdefullt att delta på seminariet. Kom! : )
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-skadas-i-cykelolyckor-an-i-bilolyckor

Stadstrafikens svarta får?
Är det alla vi som cyklar som är stadstrafikens svaga länk idag? Så kan det väl inte vara? Det är väl en mycket orättvis beskrivning av alla oss som använder detta miljövänliga och folkhälsofrämjande fortskaffningsmedel? Eller? Per Ankersjö, C i Stockholm, väljer att kommunikativt bara se cyklisternas framfart som något positivt. Hur ser du på frågan? Hur mycket är det någon annans fel med alla de cykelolyckor vi har? Helt klart är att om vi cyklar förnuftigt och respektfullt mot andra är det utan tvekan ett mycket positivt sätt att förflytta sig på. För att många, många, många färre skall skadas kopplat till cyklande behöver vi dock ta en seriös debatt om hur vi uppnår det. Det räcker inte med att föbjuda bilar som en del tycks tro.
http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/sluta-att-se-cyklisterna-som-trafikens-svarta-far

1 kommentar:

  1. Ta kontakt med Eskil Erlandsson och be att som kommunalråd från Uppsala följa
    med till Lövsta
    om ett par veckor en unik erfarenhet

    SvaraRadera