söndag 4 december 2011

Tårfyllda känslor

Känslor och erfarenheter
Livet är våra individuella bibliotek av känslor och erfarenheter. Vissa fyller på sitt bibliotek mer än andra. Vissa för att de lever länge och andra för att de ständigt utsätter sig för utmaningar som berikar med både nya erfarenheter, känslor och ständiga möten med nya människor.

Som den yngsta nationella ordföranden genom tiderna, 25 år, inom Juniorhandelskammaren minns jag hur jag tyckte att jag kunde och visste det mesta. Idag vet jag bättre. Jag har kvar min obotliga livslust och energi. Jag har absolut blivit klokare. Årens erfarenheter, känslor och möten med andra människor gör mig till den jag är. Min fantastiska morfar är ett exempel på att man bara blir klokare och klokare med åren. Jag är full av beundran för hans fortsatta engagemang, hans kunskaper och hans stora nyfikenhet. Jag önskar att du skulle få möta denna fantastiska människa och titta in i denna 90 årings klara och nyfikna ögon. Min morfar rockar. Inte minst hans underbara engagemang för de som behöver andras stöd för att få ett drägligt liv.

En annan person som jag tycker exemplifierar hur livet ofta gör oss klokare är Clint Eastwood. Även Clintan närmar sig 90 år. Från "Punk, go ahdead and make my day" till att bli producent och regisör av filmerna "A million dollar baby" och "Hereafter". Fantastiska filmer med en bra story, värdefulla budskap och starka känslor. Den första filmen såg jag på ett flyg mellan Sverige och Australien. Stundtals rann tårarna så jag nästan tyckte det var lite pinsamt inför mina med passagerare. "Hereafter" fick också mina tårar att komma fram men då i hemmets lugn. Jag älskar regisörer som kan framkalla starka känslor! Det är så skönt att känna dem i kroppen. Tycker du också det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar