fredag 9 december 2011

"Europa exploderar"

Mot centralisering
Kära medborgare! Det är inte nog med att den personliga integriteten bara blir mer och mer hotad, nu går vi också mot mer och mer centralisering av makten. Båda dessa trender är farliga. Tänk om Tyskland hade haft dessa maktmedel (fullständig bevakning av medborgarna och en totalt toppstyrd så kallad demokrati) i sin hand 1939. Vissa tycker säkert att det hade varit bra. Några av oss andra tycker inte om att vi, precis som Kina och Ryssland, hade varit någon variant av diktatur. Det är dax för decentraliseringstrenden att ta fart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bryr du dig? Vad tror du händer? Vad tror du det leder till?

Fritt fall
Det är fritt fall inom delar av EU och de som faller fritt riskerar att dra med sig oss andra som i vart fall skött oss ok. Så är det. Det är lika bra att vi inser det om någon fortfarande väljer att sticka huvudet i sanden och låtsas som att det är något som snabbt och enkelt kommer att lösas. Frankrikes president Sarkozy sa igår att "Hela Europa exploderar". Det är starka ord även om de kommer från en fransman. Läget är allvarligare än vad du tror.

Jag är väldigt glad över att den svenska omröstningen om Euron inte fick det stöd för ett Eurointräde som jag då hoppades på. Som tur var är det kollektiva Sverige klokare än t ex mig, Göran Persson, Carl Bildt, Svenskt Näringsliv etc etc. Tack vare att det kollektiva Sverige var klokare än några av oss andra kommer vi som lever i Sverige i vart fall klara oss lite bättre än de av våra systrar och bröder som nu kollektivt tvingas hantera en valutaunion som har gigantiska bekymmer. Var det inte Folkpartiet som nyligen tyckte att vi skulle gå med i Euron nu? Tycker du att vi skall gå med nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar