onsdag 12 februari 2014

Urspårad välfärd

Varifrån kommer välfärdspengarna?
Läs gärna det senaste numret av DagensSamhälle! Där framgår tydligt att svenska folket aldrig tidigare satsat så mycket av vår ekonomi på den gemensamma välfärden! Aldrig! T o m vänstermänniskor håller med om det men börjar snabbt klaga på brister i nuvarande system.

Trots att vi aldrig tidigare satsat så mycket som nu verkar det också råda konsensus om att mycket mer pengar krävs till gemensamma åtaganden för att klara bl a en bättre integrationspolitik och en allt äldre befolkning. Varifrån ska alla de miljarder som saknas komma ifrån? Finns säkerligen de som tror att det höga skatteläget åter kan bli högre och att vi då klarar av att behålla toppkrafterna inom näringslivet. Frågar du mig är svaret enkelt. Mer pengar till vår generella välfärd kan bara komma fram genom att svenskt näringsliv växer och framförallt genom att de anställer fler medarbetare i Sverige. Många av dessa företag måste också lyckas internationellt. Det är beklämmande att så få tycks inse detta.

Vi har alla synpunkter på och vill värna skola, omsorg och vård men utan ett starkt företagarklimat går Sverige en mörk framtid till mötes. Tyvärr är företagarfrågor inga valvinnare. Det borde de vara. Varför tror du att företagarfrågorna har så svårt att få fäste i folkets hjärtan? I morgon är det alla hjärtans dag. Då borde alla också tänka på och tacka alla företagare som vågar satsa hela sin personliga ekonomi på att förverkliga idéer som om de lyckas bidrar till finansieringen av vårt välstånd.
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/vaelfaerden-har-sparat-ur-7686

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar