lördag 8 december 2012

Spioneri & integration

Naivitet
Tänk att det finns så många som tycks förvånade över att omfattningen av industriellt spionage är så omfattande. Idag är det dessutom lättare än någonsin eftersom många medarbetare själva i egna nättjänster tydligt talar om vad de jobbar med och våra datorer och mobiler kan rätt lätt avlyssnas eller kopieras. Glöm inte att dagens rikaste organisationer inte längre är stater utan multinationella företag med enorma resurser. Alla företag som inte vill bli bestulna av spioner gör klokt i att tänka på bassäkerhet runt sin verksamhet. Tycker du många i Sverige är för naiva vad gäller säkerhetstänkande?
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/dessa-lander-spionerar-pa-sverige_7737338.svd

Integration
I Uppsala och nationellt har Centerpartiet många politiska förslag som kraftigt kan bidra till en bättre integration av invandrade till Sverige. På dagen insändarsida i UNT ger sig SD på Centerpartiet (svar på tidigare C insändare) och övriga Alliansen. De tar upp flera exempel på problem som är en konsekvens av många års bristfällig invandrings och integrationspolitik. Jag tycker det
är bra om vi nu kan få en öppen debatt om vilka förändringar som krävs för att framförallt flykting och anhöriginvandringen skall vara socialt och ekonomiskt hållbar. Att sopa problemen under mattan eller att undvika att ta en saklig debatt med missnöjes partiet SD, som också är tydligt främlingsfientligt, är en ohållbar väg framåt. Jag tror att över 90% av Sveriges befolkning, inklusive alla nysvenskar, upplever att det finns delar av vår invandringspolitik och vår integrationspolitik som inte fungerar. Låt oss göra mer rätt istället för att endast ge allt fler missnöjda enkla lösningar genom att ge sitt stöd till SD. Sverige kan bättre! Om vi vill ha en hållbar framtid måste vi göra bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar