måndag 3 december 2012

"Så mycket bättre"

Säljande koncept
Det mesta kan bli bättre. Jag tycker framförallt att livet skulle vara väldigt tråkigt om man inte strävar efter förbättringar och ser hoppfullt på våra samhällsutmaningar. Personligen anser jag att det är viktigt att "hårt" klara av att argumentera för önskade förändringar. Om vi tar t e x Uppsalas inom kort reviderade miljö och klimatprogram så inkluderas för första gången tydliga näringspolitiska perspektiv. Det är min övertygelse att ett tydligare näringspolitiskt perspektiv på miljö och klimatarbetet kommer att leda till snabbare positiv miljö och klimatutveckling. Det var idag glädjande att vår miljöminister, Lena Ek, får "cred" för att hon och Sverige i allt större utsträckning poängterar kopplingen till alla näringslivsutvecklande möjligheter som de nödvändiga miljö och klimatförbättringarna innebär. Läs gärna den bifogade DN ledaren idag kopplat till ämnet.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ek-ar-losningen-pa-sparet

"Så mycket bättre" enbart för musik?
TV programmet "Så mycket bättre" är utan tvekan en framgång. Det mesta kan, som sagt, bli bättre. Tror du att det skulle bli ett intressant program om VDar fick mötas och komma med förslag på hur de skulle göra om t ex Volvos VD var VD för Ericsson? Eller om idrottsstjärnor inte längre möts i "mästarnas mästare" utan i "så mycket bättre" där t ex Björn Borg får visa hur annorlunda man kan hoppa höjdhopp när Stefan Holm är dagens värd. Blir det bra program? Nja tror inte det men VD programmet blir nog intressant och lärorikt och sportprogrammet blir nog roligt. Vad tror du?

2 kommentarer:

  1. Det är skönt med optimister. Men naturen deltar inte i några förhandlingar om klimatets framtid. Människor känner sig med all rätt maktlösa då problemen hopar sig.

    SvaraRadera
  2. Människors känslor skall tas på största allvar. Vi svenskar har en mycket marginell inverkan på jordens utveckling. Samtidigt kan vi genom att vara näringsdrivna skapa större förutsättningar för att gröna lösningar blir mer framgångsrika och därigenom göra positiv inverkan på marknader som är enormt mycket större och mäktigare än vår som t ex Kina och USA.

    SvaraRadera