torsdag 15 september 2011

I sakfrågorna visas sanningen

Kejsarens nya kläder
Är det bra eller dåligt att partier stjäl idéer ifrån varandra? I grunden måste det ses som något positivt eftersom det innebär att idéer som stjäls får större chanser att förverkligas. Det är ett perspektiv. Ett annat perspektiv är att det blir mer utmanande för partier att samarbeta om de försöker ta varandras profileringsområden. Många svenska partier har väldigt lika syn på tillvaron. Många gånger är likheterna mycket större än olikheterna. Trots det är olikheterna av stor betydelse om väljarna förstår att de är på allvar.

Om man tycker att sänkta skatter och valfrihet är det enda politiker skall kämpa för är Moderaterna ett bra val. Om man tycker att kulturen skall få mycket mer pengar och att skolan skall bli mer diciplinerad då är Folkpartiet ett bra val. Om man tycker att lägre skatt, valfrihet och en miljö- och klimatsmart väg framåt är viktig då är Centerpartiet ett bra val. Om man tycker att barnen skall vara hemma med någon förälder och att vi skall bli medmänskligare då kan Kristdemokraterna vara ett klokt val.

Alla partier säger att de är miljövänliga! Alla partier säger att vi skall bli mer medmänskliga! Alla partier värnar skolan och anser att skolan är väldigt viktig för vårt välstånd! Vad är då skillnaderna? VERKLIGHETEN! Det gäller att inte gå på retoriken (orden) utan att titta vad som står i partiprogram, motioner och vilka beslut som olika partier driver igenom. Om man besvärar sig att göra denna analys så blir det väldigt tydligt om ett parti är miljövänligt eller inte. Inom miljöområdet är kejsarens nya kläder ingen dålig jämförelse.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/skamligt-av-sverige-att-slanga-in-handduken_6471122.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar