torsdag 7 april 2011

Ny C ledare

Organisationers olika faser Allt har sin tid. De allra flesta av oss människor tappar förmågan att snabbt tänka nytt och pröva det vi själva varit med att införa tidigare. Alla människor angriper utmaningar mer eller mindre på olika sätt. Olika tider kräver olika typer av ledare. Vissa, väldigt få, har förmågan att leda framgångsrikt under alla faser i en organisations utveckling. Visst kan en organisation gå igenom så många faser att en och samma person kommer tillbaks som ledare till samma läge som den startade med. Trots att profilen var rätt första gången är sannolikt den personens möjlighet att med trovärdighet leda verksamheten mot nya framgångar begränsad. Jag anser att det är viktigt och mycket hälsosamt att då och då byta ledning inom alla organisationer. Det är inte positivt för en tjänstemannastyrd verksamhets utveckling att ha en och samma ledare för länge. Tiden för skifte närmar sig Det börjar bli dax för Centerpartiet att byta nationell ledare. Maud Olofsson har en imponerande energi och är mycket duktig vid personliga och större fysiska möten. Hon var duktig på att leda C in i en tydlig liberal profil. Hon har också gjort ett mycket svårt och bra jobb som näringsminster under en mycket utmanande tid. Trots det är det nu dax att byta ledare under 2012 så att C, efter att det uppdaterade politiska programmet tagits fram, får en ny nationell säljare som under minst fem år kan driva förändringen. Utifrån hur programmet ser ut och utifrån faktumet att C måste vinna stadsväljare i större utsträckning skall vi sedan välja ny ledare. Maud kan med fördel fortsätta som näringsminister och när hon fokuserar på det kan hon förhoppningsvis driva igenom fler förbättringar mot finansdepartementet som ständigt stoppar de flesta bra förslag som C för fram! Det är dax för ledarskifte 2012 så att det nya ledarskapet kan föra C till de framgångar som är möjliga i valet 2014. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4443490#srcomments En tydlig socialliberal och grön röst Visst kan och måste C kompromissa för att kunna sitta vid makten. Det är dock viktigt att vi för vår trovärdighet bättre kan hantera t ex överenskommelser som den runt kärnkraften och den personliga integriteten. Kärnkraftskompromissen är bra men den borde ha förankrats mycket bättre. Integritetsfrågan har hanterats oacceptabelt ur ett frihets och integritetsperspektiv. Vi måste bli bättre på att snabbt kunna förankra svåra kompromissförslag och vi får inte vara de som skall stå och försvara förändringar som vi inte tror på. C har den bästa politiska plattformen redan innan att vi uppdaterar den. Med den utgångspunkten är det endast ledarskapet och vår egen förmåga att hålla sammans som avgör våra kommande framgångar. Tror du C klarar av att ta den chansen? Vem tycker du skall leda C framöver?

2 kommentarer:

  1. Annie såklart!

    Och byt partiledare nu, så har hon en chans att arbeta in sitt namn och sig själv. Hon har inte samma möjlighet som Juholt, som är oppositionsledare. Han blir automatiskt känd bara han väljs.

    Centerpartiets nya partiledare måste anstränga sig lite mer och få mer tid på sig.

    Ps. Gör bättre styckesindelningar...

    SvaraRadera
  2. Jag behöver nog lite stöd av dig Markus för att få till styckesindelningarna.... Möjligen har jag något virus på någon av de datorer jag nyttjar för jag försöker få till styckesindelningen men det fungerar inte alltid när jag redigerar inläggen.........

    SvaraRadera