tisdag 30 april 2024

Varför hemligt

Transparens

Varför ska europaparlamentariker ha rätt att inte redovisa hur de använder sina skattefinansierade ersättningar? Varför är inte det offentliga handlingar när de ska representera invånarna? Det luktar väldigt illa! Det är skattefinansierat och ska redovisas!

Naomi Abramovicz, GP, läser läsvärt om hur illa det är att inte högt arvoderade parlamentariker får redovisa hur de använder ersättningar utöver basarvodet.

"Det går verkligen ingen nöd på våra Europaparlamentariker. Förutom att de har ett arvode på nästan 117 000 kronor i månaden innan skatt får de ett skattefritt traktamente på 4000 kronor per dag. Därutöver får de en ersättning motsvarande närmare 57 000 kronor i månaden som i folkmun kallas kontorspengar."

"Ersättningen ska gå till sådant som datorer, kontorsmateriel och mobilabonnemang. Trots att frågan har varit uppe för diskussion flera gånger i Europaparlamentet finns det ännu ingen skyldighet för parlamentarikerna att redovisa vad de gör med sina 690 000 kronor per år. EU-regelverket ställer inte alls samma krav på transparens som svensk lagstiftning gör."

https://www.gp.se/ledare/ledarkronika/vad-har-eu-parlamentarikerna-att-dolja.6f2cd877-2cf8-49b8-bc57-0aed969dcc80

Vi får se hur det går för KD i valet till Europaparlamentet. Busch strid med Skyttedal ser ut att kosta henne partiledaruppdraget. På Uppsala slott ikväll kanske hon annonserar att hon gör ett sista försök att överleva som ledande politiker och byter plats med Alice Teodorescu. Det vore något det. Det är gott om mingelevent i Bryssel så det kan säkert vara ett roligt, och välavlönat, alternativ… Och Teodorescu kanske kan få till en sammanslagning av KD och L… 

https://sverigesradio.se/artikel/kd-under-sparren-infor-eu-valet-ligger-ganska-pyrt-till

Idag är Uppsalas ”nationaldag”, sista april. Sedan barnsben har idag varit en av årets stora festdagar. I omfattande festligheter firar vi att våren återvänt och grönskan åter bjuder på sin skönhet. Naturen visar än en gång på sin kraft och bjuder oss på årstider. Våren tycker jag är vår mest fantastiska årstid. Idag är jag som vanligt transparent och kommer att som vanligt festa ute tillsammans med hundratusentals andra. Jag hoppas det blir dans. Tråkigt att inte kära vänner från västkusten kunde få till att fira sista april med oss i år. Vi får öka styrkan i festandet och festa för dem också. Jag har aldrig, och kommer aldrig, dölja att jag älskar att festa. Idag fylls mitt kvarter med typ över 100.000 sistaapril firare. Kul att de får njuta av en miljö i världsklass, och lyssna på OD. Snart är våren här! Äääntligen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar