söndag 8 april 2012

Sjunkande samhälle

Är Europa på dekis?
EU projektet var tänkt att säkra fred och ekonomisk framgång åt det Europeiska folket. I vart fall till de som är med i klubben eller som har olja. Hur går det då med detta freds och välståndsprojekt? Inte så imponerande. I dagens DN undrar redaktionen om Venedig är en symbolisk plats även för dagens Europa. Venedig var på många sätt hjärtat när Europeer utvecklades till världens herrar. Idag håller Venedig på att sjunka i havet. Om Europatanken skall fullföljas måste projektet förbättras. Mindre byråkrati. Mindre områden som den administrativa nivån lägger sig i. Inte minst behöver vi välja en karismatisk ledare för Europa. Vem talar inspirerande om Europas mångfald idag? Vem säljer Europa idag? Vem driver på medlemsländerna idag? Jo i huvudsak en byråkrat och en väldigt profillös ordförande. Lägg också ner Strassburg som säte för EU! Varför inte lägga ner Bryssel också och flytta hela EUs centrum till Paris istället. Då går säkert fransmännen med på att skrota Strassburg. Och Bryssel är väl inte så viktigt eftersom Belgarna saknar regering sedan över ett år sedan........ Europa sitter fast i för mycket särintressen. Skall det bli vårt fall eller kan vi resa oss och matcha Kina, Ryssland och USA om världens välstånd? Vad tror du?

Stadsminister som vågar
För cirka ett år sedan skrev jag om att Sverige förlorat rådigheten över stora delar av territoriet i Malmö och i Södertälje. Carin Götblad, avgående länspolismästare i Stockholm, gick ut i en enastående och vågad debattartikel om att Sverige hade tappat rådigheten över Södertälje och att samhället idag styrs av maffialiknande klaner. Det är mycket märkligt att inte hennes artikel skapade massor av debatter bland media och politiker. Frågan anses tyvärr för känslig..... Om det är för känsligt skall vi sticka huvudet i sanden och hoppas att det blir bättre med tiden. Det blir det inte. Det blir bara värre. Trots att Götblad inte är lika frispråkig längre är jag imponerad av henne. Hon tystas väl av någon och ett sätt att tysta någon är ju att köpa dem. Hon är ju på marknaden för ett nytt jobb. Jag tycker att hon verkar vara en duktig, klok, orädd och handlingskraftig person. Varför inte göra henne till landets första kvinnliga statsminister?

Det är dax för vårt demokratiska samhälle att visa handlingskraft och inte acceptera att organiserad brottslighet tar över stora delar av våra samhällen! Alla som är med i klubben Sverige skall leva med samma klubbregler. I Sverige är det myndigheterna som står för rättsskipning och ordning. Det måste myndigheterna klara av. I Sverige finns klaner även bland svenskar. Ofta är de inte kopplade till familjeband utan andra yrkesmässiga kopplingar eller finansgruppskopplingar. Därför är det inte så konstigt att även invandrare har sina versioner av klaner. Alla grupper och klaner måste dock följa våra demokratiskt beslutade regler. Håller du med?
http://www.dn.se/sok/?s=s%C3%B6dert%C3%A4lje%2Bkriminella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar