onsdag 25 april 2012

Medialogik?

Spännande är det
Det är intressant att följa hur medias olika journalister, rubriksättare och redaktörer väljer att "pitcha" sina så kallade nyheter eller reportage. Kvaliteten mellan våra lokala, nationella och internationella mediabolag varierar självklart stort. DN fortsätter sin mycket viktiga artikelserie för att belysa de stora folkhälsoutmaningarna som övervikt och fetma medför. Det är väldigt bra och viktigt. Vi måste förbättra det förebyggande folkhälsoarbetet för att enskilda skall få ett bättre liv och för att det gemensamma skall klara av att ge oss den vård och omsorg som vi förväntar oss.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/bjorn-123-kilo-ar-for-latt-for-operation
Igår och idag har DN haft hela förstasidan med bilder och text om just utmaningen med övervikt och fetma. Självklart bidrar det till att fler tar frågan på större allvar. Trots det kan jag inte låta bli att reflektera över att det är märkligt att inte också topp besöket av Kinas premiärminister också får stort utrymme av en så seriös och duktig tidning. Kinas premiärminister är inte vem som helst! Han företräder redan idag världens näst största ekonomi. Han företräder över 1.4 miljarder människor (även om det är en enpartistat). Mycket märkligt!

I Uppsala har vi haft besök av Annie Lööf. UNT väljer på sin hemsida att då enbart lyfta fram det som att inte Annies stab skulle ha förankrat med mig om att det var ok att nämna Uppsala som ett exempel på en storstad som bör få egen rådighet (få helt bestämma själv) över en framtida eventuell trängselavgift. De gjorde en sådan avstämning. Självklart vill vi bestämma det själva i Uppsala. Självklart vill vi få behålla dessa avgifter för vår egen lokala utveckling om det i framtiden skulle bli aktuellt. Det är INTE aktuellt idag eller om tio år enligt mina bedömningar. Vi vill dock helt få bestämma själva över frågan. Staten skall inte lägga sig i ett liknande beslut. Min tolkning av Centerpartiets riksartikel är att den i denna fråga handlar om att vi just skall få bestämma helt själva. Tänk vad intressant det är att man väljer att göra en så negativ tolkning av riksdebattinlägget.
http://www.unt.se/ekonomi/trangselskattforslaget-var-forankrat-1730614.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar