fredag 6 april 2012

Kristallkulan

Opinionsundersökningar
Opinionsundersökningar i all ära men de är vad de är det vill säga en uppskattning av ett nuläge. Opinionsmätningar är inte sanningen. Glöm aldrig det. Nu har det kommit ytterligare en opinionsundersökning som både värderar partiernas och partiledarnas popularitet. Vilka slutsatser drar du av undersökningen om vi leker med tanken att den stämmer?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14641922.ab

Mina reflektioner om vi tar undersökningen som en sanning
1) En partiledare måste vare sig sitta i riksdagen eller vara minister för att partiet skall få samma eller mer opinionsstöd än tidigare.
2) S och Lövden har inte presenterat så mycket mer ny politik förutom att privata företag som tjänar skattefinansierade behov sägs vara ok och att de t o m skall få tjäna pengar. Med andra ord är min huvudtolkning av S ökade stöd en andra vågens Juholts effekt. Dvs de som valde att lämna S pga Juholt har åter gett S en chans. Än ser vi ingen Löfven effekt.
3) Moderaterna har, som jag tidigare nämnt, nått sin topp för den här gången.
4) Fridolin är betydligt populärare än Romson. Tillsammans får de omotiverad uppmärksamhet.
5) SD tycks inte få ett så stort stöd som andra invandrarfientliga partier fått i överiga Europa
6) Lööf är väldigt okänd eller så går hon inte hem hos grupper som sannolikt många trodde att hon skulle attrahera dvs yngre och kvinnor. Eftersom hon är ensam partiledare och också minister borde hon kunna slå Romson och Fridolin. Dom är ju också nya.
7) Nu måste Alliansens partier som lag eller var för sig växla upp med att driva idéer och förändringar! Annars ökar risken för att vi får en vänsterorienterat ledarskap över Sverige 2014. Eller att vi får en ännu svagare minoritetsregering efter samma val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar