onsdag 14 mars 2012

Tenniskungar och barnfattigdom

Imponerande
Igår hade jag äran att få besöka Water front i Stockholm och träffa samt titta på avdankade tennisstjärnor som turnerar i någon variant av senior tour. Det var mycket givande att prata med bl a Mats Wilander och inte utan nostalgi fick jag åter njuta av John MacEnroes tennis. Det var imponerande att se hur denna nu helt grå 59:a fortfarande behärskade tennisen på ett imponerande sätt. På samma tillställning fick jag också tillfälle att tala med flera ledande journalister och publicister. Särskilt en av dem menade att några av mina önskemål kommer att bli verklighet inom kort. Han menade att kortsiktighetens tid nu nått vägs ende och nu kommer åter hårt arbete och långsiktighet bli på modet......... Jag hoppas att han har rätt. Han menade också att allt fler i den svenska debatten förstår att utmaningarna i Sverige aldrig kan ses isolerat från vår omvärld. Även det hoppas jag är rätt då det sannolikt innebär att vi kan hitta bättre vägar framåt mot en ny tid av välstånd för oss och kommande generationer som vill eller tvingas leva i den norra utkanten av världen.

Sociala klyftor
Jag kan konstatera att Socialdemokraterna med sin nya ledning saknar konkreta förslag på hur sysselsättningsgraden skall öka framöver. S fortsätter att prata om att alla skall bli högskoleutbildade som en viktig åtgärd. Jag tror att det är viktigt att S fattar att alla människor inte kan och inte vill bli högskoleutbildade. Vägen mot ett framtida välstånd måste innehålla nya arbetsuppgifter för personer som just inte vill eller kan bli högutbildade. Bland de som kan motiveras till högre utbildning lyckas vi förhoppningsvis få fler att vilja och våga att välja tekniska inriktningar. Det behöver Sverige och de kommer nästan garanterat att få jobb om de även har lite social förmåga.

Om Invånartjänst införs i Sverige är jag säker på att vi mycket fortfare kommer att utveckla ett modernt och mer hållbart samhälle! Inte minst kommer det att ge barn och unga till långtidsarbetslösa en bättre självkänsla när mamma och pappa bidrar i samhällsbygget och sannolikt får en bättre självkänsla och därigenom bättre orkar med att vara bättre föräldrar till sina barn. Allt är möjligt om den politiska viljan finns!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fler-jobb-ger-farre-fattiga-barn_6924135.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar