fredag 5 juli 2024

A mega loser

Biden håller inte

En person som inte ens kan slå Trump är en stor förlorare. Joe Biden är en stor förlorare och är onekligen i en mycket dålig form för att bli president under ytterligare en mandatperiod. Bedrövligt att USA är så illa skött att vare sig Demokraterna eller Republikanerna lyckats valla fram en meriterad och ung 60 åring att leda landet i en svår tid. Hur är det möjligt? Ett av svaren är att vi lever i en ytlig tid. Trump och Biden är kända. Ett annat svar är att USAs rikaste tycks anse att de bestämmer oavsett vem som är landets president. 

Enligt nedan inslag från USA finns bara en demokrat som har en chans mot Trump. Det är en 60 åring, men inte en trädrake. Dock samma årgång som jag. 60 åringen är född 1964, en bra årgång 😜. Samtidigt är det sjukt att ett stort land som USA inte bara misslyckats med att ta fram två 60-åriga presidentkandidater. Nu tycks alternativen också vara en partner till en tidigare president. Förra gången försökte Hillary Clinton men hon förlorade mot Trump. Ska det nu bli en kvinna, och svart, som slår Trump. Om det händer är det intressant. Eftersom allt fler demokratiska donatorer säger nej till Biden är han sannolikt inom kort körd.

https://youtu.be/UsgpvpUbVcw?si=mmKTFTWWM_xqXnDs

https://www.whitehouse.gov/about-the-white-house/first-families/michelle-obama/

The winner takes it all!

https://youtu.be/92cwKCU8Z5c?si=AXh56FUhOnatrwzV

I Storbritannien har Labour vunnit en jordskredsseger. Nu får de visa vad de går för. I Storbritanniens demokratiska system tar vinnaren allt i en valkrets. Det kanske är något för Sverige att överväga för att vi väljare ska kunna ställa valvinnare till svars för sina vallöften. 

https://www.bbc.com/news/live/cn09xn9je7lt






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar