tisdag 14 juni 2022

Det blåser upp till storm

Framtiden kan bli ljus

Alla har inte hatt. Inte jag till exempel. Jag får nog köpa en för att ha något symboliskt att hålla i nu för att förstå att det är tider som kräver väldigt mycket klokhet. En sak är helt säker, nu har tiden kommit för att hålla hårt i hatten om man har en. Geopolitiska starka konflikter pågår och världens ekonomier kommer nu att känna av en lågkonjunktur.  Sedelpressandets tid är för den här gången över. Vi har historiskt haft sådana perioder förr. Tydligen lärde sig inte de som styrt och styr riksbanker och länder de senaste åren tillräckligt mycket av de erfarenheterna. Du kan söka här på min blogg så får du beskrivningar av tidigare erfarenheter. Nu kommer de oundvikliga och betydligt mer kännbara effekterna av Lehman Brothers krasch 2008, Covidpandemin och nu krig som kraftigt ökat energipriserna. Nu kan inte sedelpressarna bjuda på kortvarigt "kiss i byxan" längre. Nu är det av med byxorna och hårt arbeta för att skapa nya välsittande byxor. Nu krävs kraftiga reformer och ännu mer arbete för att under några år städa upp i det som inte fungerar bra. 

Under andra världskriget sade Storbritanniens premiärminister enligt följande till sitt folk: "I have nothing to offer but blood, toil, tears, and sweat. (”Jag har inget annat att erbjuda än blod, möda, tårar och svett.").  Vad säger jag till Uppsalabor som bryr sig? "Jag erbjuder en väg mot en ljus framtid. Kortsiktigt handlar den vägen om att göra byggpolitiken klokare, att få stopp på allt slöseri, får ordning på skola, vård, omsorg och befintlig infrastruktur, kraftigt förbättra integrationen och bryta många människors långvariga arbetslöshet samt att hindra skattehöjningar." Ja, att hindra redan höga kommunala skatter från att bli ännu högre. Du som redan känner av kraftigt ökade levnadskostnader, inklusive kraftigt ökande räntor, kommer att förlora ännu mer köpkraft om du låter de nuvarande partierna välja skattehöjningar istället för nödvändigt städ- och förbättringsarbete. Jag törs påstå att valen 2022 är de viktigaste val du gjort i hela ditt liv.

Nedan en liten förklaring av vad recession och inflation innebär.  

https://www.ekonomifakta.se/Ordlista/Recession/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/inflation

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/de-blir-vinnare-nar-inflationen-vaxer

På toppen av detta läge har Sveriges partier i riksdagen och dess förtroendevalda bundit särskilt mycket ris bakom invånarna i Sveriges rygg. Den vansinniga migrationspolitiken och den obefintliga integrationspolitikens konsekvenser blir allt tydligare för det svenska folket. Du som följt min blogg under mina över tolv års dagliga bloggande kan se två saker tydligt. Jag har länge verkat för en mer ansvarsfull migrationspolitik. Jag har länge verkat för att Sverige måste skapa en konkret och ambitiös integrationspolitik som är inkluderande. Jag har länge varnat för "en episk lågkonjunktur". Nu är vi i ett mycket besvärligt läge där invandringsproblemen är mycket stora och en allt för långvarig tid av sedelpressande i kombination med enormt höga energipriser stenhårt slår in i våra samhällen och i alla invånares plånböcker. På toppen av detta har vi också ett mycket svagt politiskt ledarskap. Lyssna på Karin Götblad, Polischef, i nedan nyhetsinslag. Redan efter min utanförskapsturné 2015 var jag mycket tydlig med sakläget och behov av snabb förbättring. Bland annat i mitt möte med polischef Stefan Sinteus i Malmö presenterade han tydligt vad de uppvaktat regering och riksdag om utan att det hände något. Han lyfte bland annat hur barn utnyttjas för grov kriminalitet. Det är meningslöst att säga "Vad var det jag sa.". Nu behöver vi erfarna, meriterade och engagerade politiska ledare som kan städa upp i denna röra och som bidrar till konkreta förbättringar.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-rekryteras-barn-av-de-kriminella-gangen

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stora-summor-pengar-lockar-in-barn-pa-den-kriminella-banan

Jag är övertygad om att morgondagen bjuder på ljusa tider om vi hjälps åt att åter skapa dem. Det går. Genom att samlas runt en gemensam vision om vårt närsamhälle vet jag att vi kan ta oss igenom mörkret och ut i ljuset igen. Utvecklingspartiet demokraterna har en tydlig och mycket positiv vision för Uppsalas utveckling. Tillsammans kan vi göra den till en verklighet. En verklighet där alla våra invånare, oavsett bakgrund, får det bättre. Högkonjunkturer och lågkonjunkturer har alltid kommit och gått. Vad motiverar mig att göra invånartjänst som politiker i nuläget?  Enkelt uttryckt sammanfattar jag det i Alice, Alice och Alice. Min fantastiska svärmor och hennes generation ska ha ett värdigt liv även när de behöver hjälp för att må bra. Min dotter och hennes generation ska få en bra utbildning och framtidstro. Mitt barnbarn och hennes generation ska möta och leva i en värld som är bättre än den som jag får uppleva. Bättre kan vara väldigt mycket, men bättre ska den bli. Nu behövs kompetent ledarskap mer än på mycket länge. Jag tycker du ska syna vilka ledarerfarenheter som partiernas toppnamn har innan du väljer vilket parti du röstar på!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar