måndag 13 juni 2022

Tankemönster

Beteendevetenskap och historia bär på svaren

Tankemönster styr människans utveckling och styr även all teknisk utveckling. All forskning bygger på en hypotes, en idé, om vad som kan leda fram till ett önskat resultat. Web 3.0 bygger på idéer som sannolikt kraftigt kommer att förändra våra samhällen. Web 3.0 kommer att tillsammans med teknologin runt block-chain, 3D-printing och den mobila plattformen 6G kraftigt förändra våra samhällens strukturer. Om inte dålig fördelningspolitik och folkvandringar, på grund av klimatförändringar, hinner före att kraftigt utmana centralstyrning blir Web 3.0 verktyget som på allvar ersätter många av dagens mellanhänder och som fortare skapar möjligheter för nya företagsprojekt att lyckas. Jämför med hur det var förr när mediebolag och filmstudios avgjorde vem som fick chansen att bli stjärna med alla dagens influensers som bygger upp sitt eget varumärke utan att behöva stöd av en ”mellanhand”. En mellanhand som alltid tar stora delar av intäkterna. 

Precis som med oss människor kommer och går tekniska generationer. Web 1.0 blev Web 2.0 och snart slår Web 3.0 igenom. Precis som när den mobila standardplattformen fortsätter sin utveckling och gamla avvecklas. 1G (enbart i Japan), 2G, 3G, 4G, 5G, 6G och kanske stoppar det på 8G och därefter kommer WP1, Wireless Power. Vi får se. En sak är helt säker och det är att när människor som lever om 100 år tittar tillbaka på vår tid kommer de också uppleva hur mycket mer avancerade deras generationer blivit jämfört med idag. Kanske samtidigt ännu mer sårbara.

https://www.breakit.se/artikel/31460/det-har-ar-web-3-0-och-darfor-kommer-det-kanske-revolutionera-internet

Människans utveckling bygger på att generation efter generation gör framsteg och misstag som kommande generationer kan utnyttja och försöka lära av. Nedan erbjuds en  balanserande och ett klokt resonerande perspektiv om beteendevetenskap och historiska fakta av Adam Cwejman. Cwejman reflekterar över Jordan Petersons senaste shower i Sverige nedan. Både kopplat till människans utveckling och teknikutveckling är det ansvarslöst att inte lära av tidigare erfarenheter och kända fakta.

"Vad åhöraren mötte i Scandinavium var inte religiös dogmatism, däremot en förståelse för att det religiösa tankegodset inte blott uppstått som ett maktinstrument utan som ett sätt att organisera det mänskliga livet. Och trots att vi lever i en förment sekulär tidsålder lever vi ständigt med de religiösa moraliska normerna inbäddade i vårt dagliga liv."

https://www.gp.se/ledare/jordan-b-peterson-talar-inte-bara-till-männen-1.74434706

Vänsterns, och vissa extrema kvinnosakskvinnors perspektiv om Petersons budskap, bjuds även på nedan. Inte förvånande passar inte Petersons faktabaserade budskap in i vänsterns och vissa liberalers önskevärld där identitetspolitiska mänskliga maktstrukturer ligger bakom alla skillnader mellan våra kön.... Även om människan snart inte behöver män längre för reproduktion kommer det fortsätta att vara stora hormonella skillnader mellan könen som har stor betydelse, oavsett vad vänstertyckare tycker. Anna Björklund, kolumnist i Aftonbladet tycker till nedan:

"På väg till föreläsningen på Hovet har jag blivit varnad för incels, ensamma galningar och unga män i grupp. Alla vet ju hur sådana där är, att det här kan gå vilt till. Jordan B Peterson rapar upp självklarheter – killarna jublar."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/BjQJWv/jordan-b-peterson-rapar-upp-sjalvklarheter-killarna-jublar

Tankemönstren som vi ansluter oss till har stor betydelse i våra liv. Web 3.0 kommer att innebära stora förändringar för oss invånare. Jag hoppas verkligen att den tekniska utvecklingen gör att vi decentraliserar makten betydligt mer närmare oss enskilda invånare. Toppstyrningen måste motverkas då det aldrig slutar väl.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar