fredag 3 juni 2022

Översitteri och skamlöshet

Ansvarsfördelningen inom det demokratiska Sverige

Det är med tungt hjärta jag konstaterar att Sverige och Uppsala idag sköts på ett mycket dåligt sätt. Sannolikt är det en konsekvens av att allt för mycket "broilerkultur" fått råda i sammanhang där det krävs pragmatism, erfarenhet och relevanta kunskaper för att kunna tjäna invånarnas intressen väl. Det är väl invånarnas intressen politiker ska tjäna i en demokrati? Den allt starkare "broilifieringen" har tveklöst gjort politiken mer till en lekplats liknande de politiska ungdomsförbundens. Inte så konstigt eftersom "broilers" saknar riktig arbetserfarenhet och hela deras referensbibliotek är från ungdomsförbund och sedan övrig partiverksamhet. Det är djupt skadligt för det svenska folkets välståndsutveckling. Vi behöver åter företrädas av erfarna, meriterade och engagerade invånare som med sina erfarenheter och meriter kompetent kan tjäna oss invånare. När den förre S-ministern Tomas Bodström säger att Morgan Johansson borde bytas ut mot den "kompetente juristen" Ardalan säger det mycket om hur sjukt det blivit med folkets representation. Ardalan är en trevlig person MEN han är inte och har aldrig varit "en skicklig jurist". Att vara juristutbildad är inte samma sak som att vara en skicklig jurist. En skicklig jurist kan man bara erkännas som om man haft ett juristyrke och i det förtjänat andra professionellas respekt. Kära uppsalabor och övriga svenskar, huvudproblemet i svensk politik är att vi inte företräds av tillräckligt erfarna och meriterade personer. Hur ändrar vi på det? Det finns bara en väg framåt och det är genom att rösta på nya partier som erbjuder just erfarna, meriterade och engagerade invånare som våra företrädare.

Expressens ledare har rätt, vi behöver en justitieminister som "hugger i". Lagarna måste mycket snabbare anpassas till en ny tid! När lagarna inte är tillräckligt potenta kan inte heller statliga myndigheter eller kommuner göra det som krävs för att vända en mycket dålig samhällsutveckling i Sverige. Är det svårt att förstå i ett hyfsat demokratiskt land som ska styras av lagar? Att Morgan Johansson lägger skuld på kommunerna för att rättsväsendet inte fungerar tillräckligt bra och för att Socialtjänstlagar och andra lagar gör det mycket svårt för kommunerna att effektivt bekämpa brottslighet och utanförskap är riksdagens/regeringens fel, inte kommunernas. Att staten strör tillfälliga pengar över kommunerna är de styrandes fel då de i stor utsträckning ägnar sig åt röstfiske. Usch, Morgan Johansson är en av alla dessa broilers som med fördel petas som minister. 

"Sverige befinner sig i kris. Hela 31 personer har skjutits ihjäl under årets första fem månader. Det är närmast en fördubbling från de senaste årens redan höga snitt. Det grova våldet sprider sig nu också till mindre städer som tidigare varit förskonade från dödliga uppgörelser i den kriminella världen – som Kalmar. Våldsspiralen är på väg att spinna bortom kontroll."


"Morgan Johanssons beskrivningar av läget inom polisen är dessutom vilseledande. Polismyndigheten växte länge inte i takt med befolkningsökningen. Antalet poliser per 100 000 invånare – det mest relevanta måttet – är fortfarande lägre än toppåret 2010 då Beatrice Ask var justitieminister."


"En viktig förklaring till de många frihetsberövade är också att utländsk polis har knäckt krypterade kommunikationstjänster som Encrochat och Anom och serverat Sverige underrättelsematerial. Trots snart åtta år på justitiedepartementet har Morgan Johansson inte gett svensk polis samma befogenheter. Men justitieministern lägger i stället hela ansvaret på kommunerna och hänvisar till förra årets tillfälliga pandemiöverskott. Lokalpolitikerna borde satsa mer på skola, socialtjänst och fritids för att bryta nyrekryteringen till gängen."


"Det förebyggande arbetet är för all del viktigt och bör förstärkas där det behövs. Men det är knappast seriöst att antyda att snåla svenska kommunpolitiker skulle vara den stora förklaringen till att det dödliga skjutvapenvåldet ökar här men sjunker i resten av Europa. Staten bär dessutom ett tungt ansvar även för de sociala problem som föder gängvåldet. Det handlar främst om migrationspolitiken, som länge styrdes helt utan en tanke på integrationen. Men problem sitter också i statliga regelverk, som att socialtjänsten inte har några möjligheter att besluta om öppna insatser utan vårdnadshavarens medgivande – något som regeringen började utreda först för en månad sedan. Eller om kompetensbrist – det saknas såväl lärare som socialsekreterare, som utbildas av staten."


"Sverige förtjänar en justitieminister som inte skyller ifrån sig utan hugger i."

https://www.expressen.se/ledare/skamlost-av-morgan-johansson-att-skylla-pa-kommunerna/

I den röra, och det skådespel, som återigen bjuds på i Sveriges riksdag har jag svårt att se något annat scenario än att Morgan Johansson avgår för att i spelets cirkus "ta ansvar för att Sverige ska kunna styras under dessa svåra tider". Det "offret" bara några månader innan valet är ingen större uppoffring utan kan till och med tjäna sossarna. Innan det gjordes fick Magdalena Andersson visa upp det hon är känd för, att vara en mycket bestämd och när hon vill hård ledare. Jag hoppas hennes "hårdhet" mot den demokratiska oppositionen i huvudsak är teater. Om inte har hon en hel del att lära om vad demokrati innebär. En sak är säker och det är att i vart fall Morgan Johansson ständigt ägnar sig åt översitteri och saknar skamkänslor. Hur har oppositionen hanterat ärendet? Ungdomsförbundligt så klart! Och en ungdomsförbundare, Annie Lööf, stöttar så klart Morgan Johansson. Hon vill ju avsluta sin tid som toppolitiker på en ministerpost. Vi får se vad Nooshi Dagostar tycker om det. Rädda Uppsala och Sverige ifrån politiskt broilerstyre!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-misstroende

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-moter-pressen

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/annie-loof-c-kommer-inte-stodja-misstroende-mot-morgan-johansson



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar