lördag 26 juni 2021

Självförsörjningen avgör

Demografiska utvecklingen

Genom att studera hur befolkningsutvecklingen ser ut i Sverige kan man se tydliga mönster och dra viktiga slutsatser om vad som krävs för att framtiden ska bli positiv i vårt unika samhälle. Inte minst i Uppsala representerar barnafödande, längre livslängder och invandring stora delar av nettoökningen av lokalbefolkningen. Barnarbete är inte tillåtet eller önskvärt utan de förväntas skolas för att som vuxna bli självförsörjande. Våra äldsta invånare har ofta arbetat och varit självförsörjande under många år. De har dessutom arbetat ihop till en pension som många gånger gör att de fortsatt kan vara köpstarka invånare. Många invandrare är i arbetsför ålder men saknar tillräcklig utbildning, saknar tillräckliga kunskaper i svenska och har därför av naturliga skäl svårt att bli självförsörjande. När det som i Uppsala är ett faktum att över 40 procent av befolkningsökningen är invandrare borde det vara tydligt för alla att det inte är en hållbar utveckling om inte en mycket större andel av dessa nya krafter snabbare än idag blir självförsörjande. Och i dessa regeringskrisande tider, utlösta av Januariöverenskommelsens punkt 44,  är det viktigt att förstå att dyra hyresbidrag idag är ett faktum för bland annat skattebetalarna i Uppsala.

https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/sveriges-befolkning/

Om Sverige senast efter 11/9 2022 får en regering som säkerställer en hållbar migrationspolitik kan vi fokusera på det nödvändiga integrationsarbetet. Vi har idag hundra tusentals vuxna invandrare som inte är självförsörjande. Om ett extraval gör att vi inom kort kan få slut på den ansvarslösa migrationspolitiken är det toppen. Jag upprepar, vi måste kraftigt förbättra integrationen där rimliga skyldigheter matchas mot rättigheter. Vi kan kraftigt bryta utanförskapsproblemen. Det kräver dock under överskådlig tid stopp för icke självförsörjande invandring. 

Ur ett pensionssystemsperspektiv är dock självförsörjningsproblemen kopplade till invandringen inte ett så allvarligt problem som vissa tror. Pensionssystemet är finansierat av att man arbetar och därefter får rätt till intjänad pension. Bomben i att ha väldigt många som aldrig, eller väldigt få år, arbetat och betalat skatt ligger i försörjningsstöden som finansieras via skatter. I praktiken innebär det att även om de som inte bidragit till pensionssystemet inte direkt påverkar kraften i just det systemet så kommer skatten även för pensionärer riskera att höjas för att finansiera försörjningsstöd. Då urholkas alla skattebetalares betalningsförmåga, inklusive pensionärernas. Det vill säga friheten att själva styra över en rimlig inkomst eller pension per månad. Så även ur perspektivet att säkra upp rimlig betalningsförmåga som pensionärer är det viktigt att många fler i Sverige blir självförsörjande fortare och är det under många år. Tills många fler vuxna än idag är självförsörjande måste vi ha stopp för all invandring som inte trovärdigt kan vara självförsörjande. 

På Pensionsmyndighetens hemsida kan man läsa:

"Eftersom invandrarnas livsinkomster förväntas vara betydligt lägre än övrigas kommer deras inkomstgrundade pensioner att behövas fyllas ut med grundtrygghetsförmåner som bekostas av skattemedel, inte pensionssystemet. Men det kommer dröja innan utgiftsökningen slår igenom helt eftersom majoriteten av de som kommer hit som asylinvandrare är förhållandevis unga."

https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/sa-fungerar-pensionen/vanliga-missuppfattningar-om-pensionen 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar