fredag 18 juni 2021

Månggifte

Familjerådgivning

Det finns många varianter av familjebildningar runt om på vår jord. Det finns också gott om länder som på olika sätt försökt påverka människors barnafödande genom att uppmuntra med barnbidrag, föräldraförsäkringar och förskoleplatser som i Sverige. Eller som i till exempel Kina där man först hade starka incitament att enbart ha ett barn, till att det blev ok att ha två och nu till och med tre barn. Matematiken och demografin kopplat till att vi människor blir allt äldre är enkel. Ett samhälle behöver hela tiden fylla på med nya invånare som kan utgöra en stark inkomstkälla som arbetskraft för att bära upp kostnader för dem i samhället som inte arbetar. Gäller den tidigare ekvationen? I mycket mindre utsträckning eftersom fler arbetar många fler år än tidigare samt att artificiell intelligens och robotik kan utföra allt mer sysslor. Men, men familjefrågor har sedan ”Adam och Evas” tid varit centrala i alla jordens samhällen.

För några år sedan föreslogs i ett idéprogram inom Centerpartiet att Sverige skulle acceptera månggiften i vårt samhälle. Nyligen såg jag på CNN att mannen till "världens största familj" hade dött. Kanske var han en inspirationskälla till de som skrev fram det centerpartistiska förslaget.... Personligen blev jag lite förvånad över att han tydligen tillhört någon variant av kristen sekt som kanske såg detta som ett sätt att försöka öka den kristna befolkningen i Indien.... Här kan man minst sagt säga att Indiens familjerådgivning misslyckats...

"The head of what may be the world's largest family has died in India, according to the director of the hospital where he was treated. Ziona, who went only by his first name, died on Sunday at the age of 76. He had 38 wives and 89 children, according to a tweet from Zoramthanga, the chief minister of Mizoram, the northeastern Indian state where Ziona lived."

"The patriarch belonged to a Christian tribal sect that promotes polygamy as God's will. His father, Chana, founded the sect in Mizoram's Baktwang village, where Ziona's vast family lives across a single property."

"Polygamy is illegal in India under the country's penal code. There is an exception under the code for Muslims, though this is not widely used. It is unclear if Ziona, who wed his first wife at the age of 17, was legally married to all the women he described as his wives. Indian authorities often do not prosecute tribal communities for polygamy."

https://www.google.se/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2021/06/14/asia/india-record-family-man-dies-scli-intl/index.html

38 fruar! Jag tycker det är tufft och krävande nog med en.

Tänka sig att det är Lööf och hennes riksdagsgrupp som med stor sannolikhet efter talmansrundor, eller efter nyval, släpper fram en ny S-regering. Det är en otrolig förändring jämfört med hennes nyliberala start med ett nytt förslag till idéprogram där ja till månggifte i Sverige ingick. Jag upprepar, Sveriges nästa regering måste helt fokusera migrationspolitiken på människor som är självförsörjande. Bara öppna dörren för självförsörjande (exklusive kvotflyktingar) och försöka minska Brain-drain. Fullt fokus på att integrera väldigt många invandrare som idag inte är självförsörjande och bli just det. Tyvärr måste C hållas ifrån regeringsmakten tills de företräder en hållbar migrations- och integrationspolitik. C, V och MP måste hållas ifrån regeringsinflytande. Nu vet vi också att C, precis som Jonas Sjöstedt tidigare sagt, måste acceptera samarbete med V om de väljer vänsterkompisar i regeringen. I en "Juliöverenskommelse" kanske vi kan se fram mot att C, V och MP tvingar S att acceptera månggifte i Sverige.... (lite ironisk är jag).

Håkan Boström, GP, skriver läsvärt om läget i rikspolitiken nedan. Tidigare fick C vara uppvaktat av alla. Det var då det. Nu har de hamnat där Sjöstedt tippade att de skulle hamna med det spel de spelar, i samma lag som Vänsterpartiet. Det skulle inte förvåna mig om både V och MP är för månggifte. Det blir inget extraval. Det är bara C som har råd att kampanja två gånger på ett år. Riksdagsval genomförs nästa år oavsett vad som händer. Den brittiska ordningen är bättre att ett extraval startar en ny mandatperiod. Svensk demokrati behöver reformeras! Dagens riksdagsverksamhet är dysfunktionell.

Statsministern kommer knappast att kunna backa med mindre än att han får till en lösning som både kan rädda ansiktet på Centern och Vänsterpartiet. Det skulle kunna handla om att hyresvärdarna får något av staten, men tiden är knapp och Centern och Vänstern på kollisionskurs. Stefan Löfven vet att han måste stå upp för överenskommelsen med Centerpartiet för att ha en chans att mer permanent få C att byta sida, en förutsättning för fortsatt socialdemokratiskt maktinnehav. Ändå är detta en föraning om vad som väntar med fortsatt S-styre. Ska S-regeringen sitta kvar vid makten nästa mandatperiod måste V och C sitta vid samma förhandlingsbord i varje fråga. Utan Liberalerna krävs det för att ens få relativ majoritet.”

https://www.gp.se/ledare/ett-steg-närmare-nyvalet-få-egentligen-vill-ha-1.49625168

P.S Varför är det regeringskris? Nedan artikel ger dig en bra förklaring.

https://www.dagensarena.se/opinion/tala-klarsprak-om-hyrorna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar