tisdag 29 juni 2021

Mitten inget alternativ

Spelplanen är tydlig

Oavsett vad Lööf säger har Sabuni och många med henne rätt, det finns inget regeringsalternativ i det som vissa väljer att kalla ”mitten”. Nils Karlsson skriver en läsvärd krönika i Dagens Samhälle om att det bara finns två regeringsalternativ. Ett som måste få stöd av V och ett som måste få stöd av SD. Enligt honom är dock vänsterhåll attraktivare. Oavsett vad man tycker om V och/eller SD måste även Lööf och company tydligt visa vilka de stöttar till makten.

”Centerpartiet måste förr eller senare välja om det vill släppa inflytande till antiliberala konservativa eller antiliberala socialister. Valet är en aning enklare än det först framstår.”

En regering kommer att behöva säkra stöd från antingen Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Det kan man tycka vad man vill om – men så är det. Att hoppas på att kunna hålla både SD och V borta från allt politiskt inflytande är fåfängt. Det kommer inte gå. Inte minst för att vare sig SD eller V har några goda anledningar att gå med på det.”

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/gastkronika/det-gar-inte-att-halla-sd-och-v-borta-fran-allt-politiskt-inflytande/

Johan Hakelius raljerar i tidningen Fokus över Lööfs och Cs politiska teater. Obegripligt att inte redan de flesta som vill kalla sig liberaler börjar strömma till L som liberal balanserande kraft ”åt höger”. Det kan väl inte vara så många som runt 10 procent av svenskarna som är liberaler men som inte fattar att den destruktiva migrationspolitiken måste brytas? 

NÄR ANNIE LÖÖF låtsas att förtroendeomröstningen i måndags handlade om friare hyressättning och att omröstningen på något sätt avslöjade ett okänt styrkeförhållande i riksdagen, gör hon inte bara mot bättre vetande, utan mot det vetande varje tidningsläsande svensk har. Och det är bara början.”

Är det ett skämt? Det är förstås svårt att veta säkert, men det vore ändå ouppfostrat att utgå från det. Det är nog helt enkelt så att Centerns bästa idé just nu är att göra samma sak igen och förvänta sig ett annat resultat. Albert Einstein hade synpunkter på den sortens tänkande. Minns ni inte kan ni googla citatet.”

https://www.fokus.se/2021/06/lysande-sickan/?fbclid=IwAR3I38gLTH9HDEXhSqH8yjqyLDfT7o92LX55z06JqhkiuJOyf6DZFE9lp2A

I det senaste avsnittet i Agenda, SVT, är det pinsamt att höra Lööf fortsätta att röstfiska genom att ge sken av att det finns ett ”mitten” alternativ som inte existerar. I nuläget kan bara C avgöra om V eller SD ska få påverka regeringspolitiken mer än vad de hittills gjort. I min värld kommer SD stödet handla om en betydligt ansvarsfullare migrationspolitik, ett på allvar stärkt rättssystem och tydligare satsningar på att hela Sverige ska leva. Vad handlar V stödet om? Högre skatter, fler rättigheter som inte matchas mot mätbara skyldigheter, mindre konkurrensutsättning, minskad konkurrenskraft för vårt näringsliv och öppna gränser. 

https://www.svtplay.se/video/30168832/agenda/agenda-20-juni-21-15?info=visa 

Jag hoppas Helena Lindahl, C, står på sig och vägrar både rösta på ett regeringsalternativ som kräver Vänsterstöd och att hon inte tillåter sig ”sjukskrivas”. I den tidigare centerpartisten Christer Brorsons bok var det Lindahl eller jag som sågs som bästa kandidaterna att leda partiet. Det var hedersamt men jag var aldrig ens intresserad av nationellt uppdrag inom C. Med tanke på alla kraftiga snedsteg, och misslyckanden att ta tag i Sveriges allvarliga problem, är jag glad över att jag blev utesluten. Det var dock demokratiskt vidrigt. 

I intervjun som Expressen gjorde med Helena Lindahl 2019 sa hon samtidigt att det inte var lätt att gå emot strömmen, eftersom människan rent psykologiskt vill tillhöra en grupp. 

– Politiska partier har blivit lite mer som PR-byråer jämfört med förut. Då var det mer folkrörelse, på gott och ont. Nu blir maktkoncentrationen bara till en allt snävare skara. Det är tråkigt. Mer taktiskt, vilket jag också tror är en av förklaringarna till att färre och färre engagerar sig politiskt.”

https://www.expressen.se/nyheter/cs-partistyrelse-samlas-rebellen--kan-gora-kristersson-till-statsminister/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar