lördag 22 april 2023

Jämlikhet inför lagen

Ingen står över demokratiskt fattade lagar

Den demokratiska svenska staten måste göra allt den kan för att jämlikt upprätthålla svenska lagar i Sverige. Noll undantag. Allt annat är galet. Det innebär även att de som sätter sig på gudomliga hästar måste följa människans stiftade lagar. Inga, inga religiösa lagar har rätten att överpröva demokratiskt framarbetade lagar. Tills lagarna eventuellt demokratiskt ändrats ska alla, oavsett vem man är, gripas och straffas om man bryter mot lagarna. Det är en nödvändig ordning om vi alla, i vårt unika samhälle, ska vara lika inför lagen. Det anser jag att vi ska vara. 

Religioner kan tveklöst ses som ideologier. Att kalla religioner dialekter är inte ens roligt. Varje unik ideologi och alla dess "dialekter" ska aldrig kunna överpröva demokratiska lagar. Det är illa att Svenska kyrkans nya ärkebiskop tycker att det är bra att till exempel nunnor på kloster sätter sig över lagen och agerar utifrån sin tro. Att acceptera något liknande är en "slippery slope". Om svenska kyrkan tillåts få någon form av undantag kommer alla religioner med rätt kunna kräva det samma. Nej, nej och ¨åter nej. Vi ska vara lika inför lagen hur religiös man än blivit på sin egna saliga tro. Nedan reportage i Sveriges Radio är allvarligt tycker jag. I det ger ärkebiskopen uttryck för att lagtrots till och med är önskvärt.

"Hör ärkebiskopen Martin Modéus om hur han ser på klosterlivet under Svenska kyrkans vingar, finns det några begränsningar för vad ett kloster kan erbjuda?"

https://sverigesradio.se/avsnitt/kloster-som-gommer-flyktingar-och-kloster-som-erbjuder-retreat-finns-det-nagra-granser-for-svenska-kyrkans-klosterverksamhet

Nedan en mycket bra artikel om demokrati. Christian Abrahamssons artikel i GP nedan är mycket läsvärd. När ska vi ordentligt börja integrera alla invandrare som behöver få en ordentlig chans att integreras? För att Sverige ska klara av att laga allt negativt som en ansvarslös migrationspolitik och obefintlig integrationspolitik skapat måste lagarna tillämpas jämlikt innanför Sveriges gränser.

"Få, för att inte säga ingen, välfärdsstat har genomgått en lika snabb och omfattande förändring av sin befolkningssammansättning som Sverige har gjort de senaste decennierna. För att åskådliggöra hur genomgripande förändringen har varit kan jag nämna några siffror som forskaren Tobias Hübinette nämner i sitt kapitel i boken ”Radikalism och avantgarde: Sverige, 1948–1968”, en bok jag varit redaktör för tillsammans med Torbjörn Elensky."

"Enligt Hübinette levde 1960 i Sverige 596 personer som var födda i Afrika, 797 personer som var födda i Latinamerika och Karibien och 1476 personer som var födda i Asien, däribland många med svenska föräldrar som fötts utomlands. Mindre än en mansålder senare lever ungefär 251 000 personer födda i Afrika, 845 000 födda i Asien och 78 000 födda i Sydamerika i Sverige. Det är en genomgripande förändring."

"Den stora demografiska förändring Sverige genomgått har inte bara påverkat storstäderna utan även mindre samhällen. Det var uppenbart i stort sett i varje mindre stad jag besökte."

"Avgörande huruvida människor söker sig till ett visst land är inte minst regelverk, arbetsmarknad och antalet landsmän som redan befinner sig i landet."

"Efter att själv ha varit invandrare vid åtta olika tillfällen har jag ofta tänkt att Sverige måste vara ett av de svåraste länderna att komma till som invandrare, bland annat på grund av alla oskrivna men ändå järnhårda regler vi håller oss med. Vi har även haft en offentlighet med mycket starka tabun. Ett av de kanske starkaste har varit att tala om de stora demografiska förändringar Sverige genomgått. Jag skulle önska att det tabut bröts och att det skulle kunna leda till ett samtal som inte reflexmässigt började tala om ”blut und boden” eller att själva ordet demografi misstänkliggjordes."

https://www.gp.se/ledare/l%C3%A5t-oss-tala-om-hur-sveriges-befolkning-f%C3%B6r%C3%A4ndrats-i-st%C3%A4llet-1.96447825

Ingen enskild människa står över lagarna i Sverige. Ingen. Det inkluderar religiösa. Med det sagt tycker jag att de som tar ett ensidigt perspektiv på yttrandefriheten bättre ska studera svensk lagstiftning. Det finns faktiskt gränser för vad vi får göra om man vill uttrycka hat och grovt förakt mot en grupp. Det kan man tycka vad man vill om men om man vill ändra på det får man ändra lagarna. Sakine Madon, ledarartikel nedan i UNT, ondgör sig över att Gunnar Hökmark tydligt uttryckt att det dansksvensken ägnar sig åt är oacceptabla övertramp. Jag håller med Hökmark. Sverige har på kort tid blivit ett multikulturellt land, oavsett vad man tycker om det är det ett faktum. Kristna firade nyligen påsk. Muslimer har precis avslutat Ramadan med "Allmaktens natt". Avgörande för att det sekulära Sverige ska kunna erbjuda alla sina invånare en ljus framtid är att det är de demokratiska lagarna som gäller alla i landet, utan undantag. Då kan ett sekulärt samhälle fungera. 

https://unt.se/ledare/kronika/artikel/det-ar-ni-som-hjalper-frihetens-dodgravare-hokmark/l7xw6v5r



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar