måndag 17 april 2023

Verklighetsförankring

Sanningen finns i verkligheten

Gång efter gång efter gång föreslog jag under flyktingkrisen att Stefan Löfven, dåvarande statsminister, skulle arrangera en offentlig tre till fyra dagars konferens om bästa väg framåt för migrations- och integrationspolitiken. Det blev aldrig någon sådan. Behovet finns fortfarande. Formatet för en sådan värdefull övning är viktig och den måste vara öppen och filmas för allmän tillgänglighet. 

Patrik Kronqvist, Expressen, skriver läsvärt om hur illa Sverige skötts. En stor skuld till det är faktiskt Alliansregeringen under Reinfeldt som ideologiskt drev igenom förändringar som dåligt balanserades klokt. Läs gärna hans artikel nedan. Med Anna Dahlberg i regeringskansliet kanske Moderaterna kan låta bli att känna prestige i att göra kloka korrigeringar av förändringar som blev knasiga.  Att Westerberg tänker mest på sig själv lärde vi oss när han var ordförande för Röda Korset.

"Svensk politik påminner ofta om ett sillstim. En liten rörelse i vattnet och så vänder alla blixtsnabbt och synkroniserat. I fråga efter fråga har Sverige gått från en ytterlighet till en annan. Från ett av världens mest enhetliga skolsystem, till ett där börsnoterade koncerner fritt får etablera skolor. Från ett starkt invasionsförsvar till avvecklad värnplikt och ett militärt övergivet Gotland."  

"Hög invandring kan alltså göra det lättare för Sverige att klara vårdbehoven för Westerbergs generationskamrater. Men i stället får deras barnbarn ta smällen. De invandrare som flyttar hit för att bli undersköterskor kommer ju själva att kräva omvårdnad så småningom. Mycket av förvirringen beror nog på att Bengt Westerberg i sin text inte skiljer mellan invandrare och invandring." 

"Den tidigare invandringspolitiken har skapat uppenbara problem i Sverige. Men det finns ljuspunkter. De senaste åren har sysselsättningen bland utrikes födda ökat rejält. Det måste bli en av regeringens främsta uppgifter att se till att den utvecklingen fortsätter. I det viktiga arbetet tjänar dock ingen på en återgång till den tidigare skönmålningen av invandringen."

"Det var när den förljugna bilden mötte verkligheten som sillstimmet vände."

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/bengt-westerberg-har-fel-om-invandringen/

En sak är helt säker, det går inte att utveckla någon verksamhet framgångsrikt om man undviker att förhålla sig till verkligheten. Det svenska samhällets förhållande till en misskött migrationspolitik och obefintlig integrationspolitik är ett stort misslyckande. Priset för det kommer generationer av invånare i Sverige få betala dyrt för. De som ställt till problemen har det ekonomiskt bra. En hel del tjänade stora personliga rikedomar på den ansvarslösa politiken som fördes, och vissa gör det fortfarande i dess effekter. Att attackera Carola Häggkvist för att hon säger sanningar är helt sjukt. Det är fortsatt Reinfeldt och Moderaterna som ska lastas för överenskommelsen med Miljöpartiet som gjorde att migrationspolitiken spårade ur. Det är fortsatt Socialdemokraternas samstyre med Miljöpartiet som gjorde att klockan fick gå innan några nödvändiga återhållsamma steg togs kopplat till en ohållbar migrationspolitik. Sverige och dess bidragssystem klarar inte av en så illa förd politik. Visst är det intressant att främst Moderaterna och Socialdemokraterna starkt bidragit till att SD idag är så stora som de är. Med Anna Dahlberg som stadssekreterare hos statsministern kan vi hoppas att skadeskjutningen av Sverige kan upphöra. Hanif Bali skriver läsvärt om jakten på Carola nedan.

"Det är ett kvarvarande tabu att påpeka att invandring från tredje världen tycks föra med sig problem som Sverige är dåligt rustat att möta."

https://www.expressen.se/ledare/hanif-bali/ska-carola-alltsa-halla-kaft-om-verkligheten/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar