fredag 21 april 2023

Även kvinnor kan

Grova brottslingar finns även bland kvinnor

Snabba pengar lockar inte bara kortsiktigt penningberoende finanspersoner. I en värld full av lyxprodukter som influensers marknadsför varje dag vill även "vanliga" människor hitta vägar till snabba pengar. För människan "på gatan" är det enklast genom brottslighet. Det gäller även kvinnor i allt högre utsträckning. Särskilt kvinnor som självklart finns kopplade till de växande organiserade brottsgängen. Gäng som är ekonomiska verksamheter, olagliga företagsprojekt.

Det stora svenska utanförskapet och lockelsen efter farliga snabba pengar är i stor utsträckning ett resultat av en misslyckad, i princip obefintlig, integrationspolitik. Den kärnfråga alla samhällsplanerare, inklusive politiker, behöver ställa sig är "hur blir våra invånare lojala mot vårt gemensamma?" Att de flesta ser till sitt eget bästa är inte konstigt. Att allt fler inte känner rimlig lojalitet mot vårt gemensamma samhälle är dock ett allvarligt problem som vi mycket bättre måste ta i. Det är dags att prata om lojaliteter!

I tidskriften "Smedjan" kan vi läsa intressant om kvinnors allt större roll inom organiserad brottslighet.

"De gängkriminella och deras offer är nästan alla unga män. Men medan politiken försöker hitta åtgärder mot de unga männens kriminalitet är det betydligt tystare kring hur samhället ska hantera kvinnors relationer till brottsligheten. Många skötsamma kvinnliga anhöriga står kvar när dödsfallen tickar på. Dessutom växer gruppen tidigare helt ostraffade kvinnor som tar aktiv roll i kriminaliteten, skriver Li Jansson."

https://folkochforsvar.se/event/kvinnor-i-organiserad-brottslighet/

https://timbro.se/smedjan/unga-kvinnor-ar-gangkriminalitetens-nya-ansikte/

https://bra.se/publikationer/arkiv/publikationer/2023-03-01-socioekonomisk-bakgrund-och-brott.html

Även om Hovrätten sannolikt kommer att ändra domen mot de två yngre kvinnorna i Vetlanda kommer de att straffas hårt. Det är en tragedi men samtidigt bra att de får hårda straff. Den de dödat är död och bestulen på ett långt liv. Själva får de leva vidare som mördare, frihetsberövade och en tydlig samhällsbelastning.

BBCs reportage nedan, om miljardärsdottern Patty Hearts, som blev grovt kriminell är relevant kopplat till ovan blogginlägg. 

https://www.bbc.com/reel/video/p0ff53yc/patty-hearst-from-kidnapped-girl-to-infamous-criminal




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar