söndag 30 april 2023

Sjuka människor

Människan kan vara hemsk 

Tro aldrig att snälla människor inte kan bli onda. Historien är full av exempel. Inte minst i nutid finns gott om exempel. Det finns till och med sociala studier om hur normala universitetselever blir grymma torterare när de får chansen i experiment. Nyligen erbjöds ett SVT program där jag du blev illamående av människosynen som tydligt finns hos allt för många människor. Barn som t ex i Tyskland togs ifrån sina mammor som fått barn med svarta män och som ansågs orena och hemsk påminnelse om krigsförlusten…Hitlertyskland var ett rasistiskt styre. Rasism finns tveklöst kvar i Europa. Inte minst i Tyskland och även i Sverige. Men tro inte att rasismen är värst i Sverige! Den är mycket liten bland svenskar jämfört med människor i andra länder.Tyvärr har misslyckad migrationspolitik och obefintlig integrationspolitik förvärrat rasismen i vårt närområde. I Afrika, i Mellanöstern och i Asien finns en omfattande rasism mellan folkgrupper. Rasism som inte försvinner bara för att man t ex flyttat till Sverige.

Och en av många negativa konsekvenser av en misslyckad migrationspolitik, i kombination med en obefintlig integrationspolitik, drabbade tragiskt Luna. Lyssnade på en intervju i TV4 med Lunas faster. Jag rös i hela kroppen, mådde dåligt och kunde knappt hålla mig ifrån att gråta. Imponerande att fastern klarade av att kontrollera sina känslor som var uppenbara. Det som drabbade Luna borde aldrig ha hänt. Redan i förskolan vet de flesta vilka barn som har olika former av störningar. Redan i grundskolan måste skolan, Socialtjänsten och Polisen samarbeta mycket bättre för att bättre hantera barn som far illa och som spårar ur på andras bekostnad. Emma Jodhet-Wettergren (fastern) skriver läsvärt i SvD hur oacceptabelt dåligt stödet till Luna är. Hon kan tyckas få mycket stöd. Inte tillräckligt om chansen finns att hon med mer stöd kan bli mycket bättre. 

Vi hoppas att Lunas berättelse kan belysa den totala beroendeställning till det offentliga som människor kan hamna i, och vad som kan förändras till det bättre.”

https://www.svd.se/a/KneROE/emma-johdet-wettergren-var-ar-skyddsnatet-nar-det-verkligen-behovs

Bland andra Expressens ledare har skrivit om detta hemska dåd tidigare. Du kanske bland annat minns alla turer och naivisters position kopplat till åldersbestämningar 2015 och några år framåt…

När pojken kom till Sverige från Etiopien registrerades fel ålder för honom. Det säger föräldrarna själva i polisutredningen efter sommarens överfall och det har varit känt på pojkens skola att han egentligen varit äldre.”

https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/pojken-borde-stoppats--fore-overfallet-pa-luna/

Rasismens fula tryne finns överallt där människor lever. Den förvärras i länder som kommit längst med att inte döma ut andra på grund av olikheter i hudfärg eller religös tro om man inte sköter migrationspolitiken klokt och integrationen ansvarsfullt. Det har inte Sverige gjort. Då går mycket fel i onödan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar