lördag 29 april 2023

Till fel saker

Prioriteringar

Att prioritera innebär att välja eller att välja bort. Att välja bort innebär ofta inte om att det som väljs bort är dåligt. Det innebär att begränsade resurser är begränsade och prioriteringar måste göras. Den enklaste resursen att exemplifiera med är tid. Hur ofta väljer du att prioritera din ändliga resurs tid till aktiviteter som gör att du mår bra? Hur ofta prioriterar du någon annans välbefinnande före ditt eget? 

Människans påverkan på miljön är omfattande. Dagens över åtta miljarder människor på vår jord sliter på våra naturtillgångar och förändrar snabbt våra ekosystem. Allt fler tycker att vi ska försöka läka så mycket som möjligt av det människans rovdrift förstört. Även i denna kamp drabbas vi av felprioriteringar när administration tar stora delar av de ekonomiska satsningarna. Lyssna gärna på nedan P1 reportage och fylls av ilska över hur vi tillåter administration förgifta oss.

När återskapande av våtmarker har en så stor positiv effekt ska självklart minst 90% av avsatta pengar gå till markägare för att de gör våtmarker, inget annat. Och för att minska trycket på administration för att bekämpa fusk, lär av USA och tillämpa enorma böter om man fuskar. Då fuskar ingen markägare och väldigt få kontrollanter behövs.

https://sverigesradio.se/avsnitt/vatmarkernas-revansch-den-blota-klimatkampen

Om Svante Axelsson verkligen blivit en positiv konstruktiv miljökämpe borde Kristersson göra honom till miljöminister. Och Kristersson och Liberalerna kan istället låta Pouhrmuktari bli minister med ansvar för Integration.

Snälla, snälla riksdagsledamöter gör bättre nytta för oss svenskar. Ni har definitivt tiden för att göra lite nytta för oss då ni är så många och allt mer beslutas inom EU. Ni kan t ex bättre upplysa EU-nissarna om att jorden redan upplevt 5 perioder av massutdöende av arter och den tidens ekosystem. Det som är en huvudsak nu kopplat till människans påskyndade klimatrubbning är att miljarder människor snart folkvandrar. Då blir det spänningar. Då blir det blodiga konflikter. Folkvandringarnas konflikter mellan oss människor är det akuta problemet med klimatförändringarna. Svårt att förstå? Läs min bok ”En stund på jorden”!

Men du, du som är en av väldigt många riksdagsledamöter, gör lite snabb nytta! Halvera det administrativa tryck som politikens alla nya regler och målsättningar driver fram! Det räcker nu! Halvera det byråkratiska trycket till 2030!!!!

https://www.worldometers.info/world-population/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar