måndag 17 augusti 2020

Trötta och problemlösningsodugliga

Allt fler vaknar upp 
Allt fler stora problem växer sig allt större i Sverige. Det är frustrerande att som invånare i ett samhälle konstatera att de partier som blivit valda att företräda oss invånare inte har förmågan att lösa de stora problem vi har och som växer. Självklart kan politiker påverka väldigt mycket med tanke på att lagstiftningar och enorma offentliga budgetar kan utformas och aktiveras på väldigt många olika sätt. Enkelt uttryckt kan vi konstatera att de allra flesta av riksdagens partier har blivit väldigt trötta och allt för många heltidspolitiker är karriärister istället för tydliga företrädare för de invånare de kompetent och ansvarsfullt ska företräda. Egen karriär och generell makt är viktigare än att göra det som är långsiktigt bäst för dem som ska företrädas. Som tur är inser allt fler svenskar detta och jag är säker på att de kommer att rösta på seriösa alternativa partier när de finns. Många kommuner och Sverige som helhet behöver en politisk nystart och det är bara vi invånare som genom vår demokratiska rätt, vår rösträtt, som kan driva fram denna nödvändiga förändring.

Moderaten Maria Malmer Stenergard och Tobias Billströms bifogade debattartikel visar på hur illa Sveriges riksdag sköter Sverige. Sveriges tveklöst största problem är en ohållbar migrationspolitik och en misslyckad integrationspolitik. Så har det varit länge. Det är inte att företräda invånarnas bästa!

"Kommitténs opolitiska tjänstemän bedömer att antalet asylsökanden kommer hamna på samma nivåer som i dag. Antalet beviljade uppehållstillstånd kommer att öka. Det går stick i stäv med svenska folkets önskan om en kraftigt minskad invandring. Och stick i stäv med Socialdemokraternas vallöfte."

"De senaste tio åren har 1,3 miljoner uppehållstillstånd beviljats och gruppen utrikes födda utgör nu 20 procent av Sveriges befolkning. Varje år blir antalet utrikes födda i Sverige fler, men gruppens arbetslöshet minskar inte. Hälften av alla dem som kom under perioden 1990-2016 är inte självförsörjande. Det är förödande för deras chanser till lyckad etablering att invandringen fortsätter vara på alldeles för höga nivåer. Det är inte en human invandringspolitik att låta utrikes födda leva i socioekonomiskt utanförskap. Trångboddheten, bidragsberoendet och hopplösheten breder ut sig i våra svenska utanförskapsområden. Det gör även hedersförtrycket och kriminaliteten. Med en fortsatt hög invandring kommer för många utrikes födda fortsatt vara fast i det rödgröna utanförskapet, utan verkliga chanser till en lyckad integration."

"Med betänkandet som antas i dag har regeringen fått det som den bad om i sina undermåliga direktiv: en kortfattad produkt som kan diska av en konflikt mellan regeringspartierna. Men man har inte levererat på det som svenska folket begärt – och som Socialdemokraterna lovade innan valet: en långsiktigt hållbar invandringspolitik på lägre nivåer."


"Sverige hade kunnat få en överenskommelse om en historiskt stram invandringspolitik som beaktar dagens integrationsförmåga. Men i avgörandets stund valde Socialdemokraterna makten och Miljöpartiet före Sveriges behov av en minskad invandring. Socialdemokraterna ställer sig i stället bakom förslag som alltså innebär att asylinvandringen ligger kvar på dagens nivåer. Om de är nöjda med dessa nivåer, varför sa Stefan Löfven så sent som i januari att invandringen måste minska?" 

"I slutskedet ströks hela kapitel av det som kommittén arbetat med under ett års tid, och som vi valt att lyfta in:

  • Ett volymmål/riktmärke för en kraftigt minskad invandring. Med det ramverk som Moderaterna föreslagit skulle man reglera de så kallade pullfaktorerna, det vill säga omständigheter som gör att asylsökande väljer Sverige framför andra länder. Det handlar bland annat om att ställa krav för att få del av Sveriges generösa välfärdssystem, skärpa reglerna för anhöriginvandring och införa krav för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Med en politisk vilja skulle invandringen till Sverige kunna minska, och åtgärder vidtas om målet är på väg att överskridas.
  • Ett helt kapitel om hur nyanlända ska kunna kvalificera sig in i välfärden genom arbete.
  • Ett helt kapitel med elva skarpa förslag om hur ett nej verkligen ska vara ett nej. I dag stannar alltför många av dem som borde återvända och utvisas. Det har Riksrevisionen, Delegationen för migrationsstudier, Polismyndigheten och Migrationsverket bekräftat."

Polarisering och annan dumhet försvagar kraftigt vårt samhälles förmåga att lösa problem. Att lösa problem i en demokrati innebär att det krävs kompromissförmåga. Det innebär för de kloka att man faktiskt kan lyssna och ta till sig förslag, eller mindre ändringsförslag, från budbärare som man generellt inte gillar. I svensk kontext kan även en Sverigedemokrat och en Vänsterpartist ibland tycka kloka saker värda att lyssna på även för en Socialdemokrat eller Moderat. Polarisering och identitetspolitiken kan bli det som leder västvärlden mot stort ekonomiskt förfall. De som tror på, och som förstår, mångfaldens kraft måste också inse att skillnaderna ska hanteras jämlikt och rättvist genom lagar och meritokrati (den mest kvalificerade utifrån objektiva variabler ska få ett uppdrag). Människor är i sin natur olika även om vi genetiskt nästan är exakt lika. Arv och kulturell uppväxtmiljö påverkar och formar oss mycket. Nedan opinionsundersökning beskriver väl att kvinnor och män generellt tänker olika. Så är det. Det är korkat att tro något annat. En kropps hormonuppsättningar har stor betydelse för hur vi är. En mycket stor andel grovt kriminella är män. Objektivt sett kanske män då är mest kvalificerade att avgöra vilka metoder som bäst bekämpar grov brottslighet, eller? En sak är generellt säker, unga män har ofta väldigt mycket aktiva testosteron. Det har betydelse för hur de agerar. Och det har betydelse för hur de måste bekämpas. Naiv mjukhet löser inte problemen. Lär av till exempel Italien, USA och Danmark. 


”Ökade polisresurser, sociala åtgärder och hårdare straff.

Det är svenskarnas främsta förslag för att minska gängvåldet, enligt en mätning från Expressen/Sifo.

Kvinnor tror i betydligt högre utsträckning på sociala insatser – medan män föredrar straffskärpningar. Åsikterna går också kraftigt isär mellan olika partiers väljare.”

https://www.expressen.se/nyheter/atgarderna-mot-gangvaldet-delar-svenska-folket/


Även förslaget på uppdaterad Riksbankslag gör mig nervös över hur illa riksdagen sköter Sverige. Jag hoppas verkligen inte att Riksbanken framöver godtyckligt ska få börja köpa värdepapper på marknaden. Jag kan tyvärr tolka det så i det förslag som nu finns. Gång efter gång visar de flesta av våra riksdagspartier att de är trötta och saknar tillräcklig problemlösningsförmåga. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar