söndag 16 augusti 2020

Lär av de bästa

Alltid klokt att lära av de bästa

”Dödspatrullen" har fortfarande en av sina mördare på fri fot ute bland oss laglydiga. Ett livsfarligt gäng som försörjer sig på grov kriminalitet. Helt sjukt att han så enkelt kunde fritas och att en så farlig person inte alltid måste ha fotboja om hen är utanför fängelset. Jag kan inte fatta att inte svenska lagstiftare, riksdagens ledamöter, inte kan säkerställa att både Polis och Kriminalvården får använda, ska använda, de verktyg som finns för att bekämpa, klara upp och straffa dem som är skyldiga. 

I Expressen kunde vi nyligen läsa att svensk Polis med fördel måste få samma möjligheter i jakten på grovt kriminella som i Danmark. Jag kan inte förstå varför Sverige är så mesigt och inte mycket bättre bekämpar den grova växande brottsligheten? När ska en majoritet av riksdagen förstå att dessa grova brottslingar ”skrattar oss rakt i ansiktet” över vår naiva och mesiga hantering av de kriminella problemen. Grovt kriminella förstår bara två saker, de vill tjäna så mycket som möjligt på sin verksamhet och de styr genom hot och våld. Dessa destruktiva krafter kan bara bekämpas genom att hårt jaga deras pengar och genom att hårt jaga dem, lagföra dem och straffa dem. Och när de straffas ska de ha 0 möjlighet att kommunicera med sina kriminella kompisar. Och de ska självklart vara signalbevakade när de så sent som möjligt får permissioner. Tänk att väldigt många riksdagsledamöter inte förstår att det enbart är ett hårt ”språk” som fungerar med dessa grovt kriminella.

"Dansk polis avslöjade effektivt gänget tack vare verktyg som de som utreder svensk organiserad brottslighet bara kan drömma om."

"Hittills är polisutredningen hemlig men det jag tagit del av visar att dansk polis effektivt utnyttjade verktyg som svensk polis saknar. Avgörande var att mördarnas flyktbilar kunde följas upp till Århus via danska vägkameror på ett sätt som svenska mordutredare bara kan drömma om."

https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/teorin-dodspatrullen-lurade-rivalerna-i-falla/

Det är tyvärr lätt att tappa hoppet för Sverige som ett väl fungerande generellt välfärdsland. Enkel logik talar för att Sverige i grunden nu tvingas in i att på allvar bli ett samhälle som många andra på vår jord. Ett samhälle där några har det väldigt bra, runt hälften av befolkningen har det ok men runt en tredjedel lever väldigt mycket sämre än övriga.  Med dagens befolkning  innebär det runt tre miljoner i underklass. ”Komiskt” nog är en av vägarna för att hindra denna utveckling att målmedvetet ställa om Sverige ”Från ett bidragssamhälle till ett bidrasamhälle.”. Alla som kan ska också bidra. Ingen som inte är allvarligt funktionshindrad, och vuxen, ska kunna långtidsleva på bidrag utan mätbara värdefulla motprestationer. En liknande självklarhet kommer garanterat också att kraftigt minska brottsligheten i Sverige, inte minst bidragsbrottsligheten. Och den som inte presterar mätbart utifrån egen bedömd arbetsförmåga måste få kraftigt reducerade bidrag. Ja, riksdagen måste sänka miniminivåerna inom socialtjänsten och därutöver arbeta med rekommendationer. Den bästa socialförsäkringen vi kan ha är att alla som kan bidrar på något mätbart och värdefullt sätt. Nuvarande bidragsträsk, som dessutom mjölkas i stor skala av organiserad brottslighet, leder Sverige snabbare mot en verklighet med för många som livslångt förväntas få ekonomiskt bistånd av övriga befolkningen. De samhällsekonomiska motivationssystemen ser olika ut i hela världen. Sverige får ta av sig ”vi har det bästa systemet hatten” och lära av de bästa länderna hur de gör för att kraftigt hålla nere andelen invånare som lever på bidrag samtidigt som de levererar högkvalitativa skattefinansierade tjänster till sina invånare. 

https://www.aklagare.se/om-brottsligheten/olika-brottstyper/Bidragsbrott/

https://www.ekonomifakta.se/fakta/offentlig-ekonomi/offentlig-sektor/offentliga-sektorns-utgifter/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar