fredag 14 augusti 2020

Klanstyrt eller lika inför lagen

Klankulturen måste tas på allvar
Kulturell skolning sätter sig hårt i oss människor. Fram till mitten av tonåren utvecklas vi massor och många av våra uppfattningar sätter sig hårt. Visst kan de ändras men det sker bara om den nära miljön man lever i kraftigt förändras och/eller om man sekulärt inriktat bildar sig mycket.

Sverige har tyvärr utvecklats till ett mycket mesigt samhälle som inte klarar av att upprätthålla god gemenskap och respekt för gemensamma lagar. Broilifieringen av politiken och avsaknaden av ansvarsfullt mod bland samhällets ledare bär på störst skuld. Linda Jerneck, Expressen, skriver läsvärt om den svenska flatheten mot denna mycket negativa utvecklingen nedan.

"Det gäller särskilt de maffiasläkter som tagit kontroll över hela bostadsområden. Familjer som bär sina efternamn som mc-gängens västar, använder sitt våldskapital för att tvinga lokala företagare att betala påhittade skulder, skrämmer vittnen och pressar brottsoffer att ”lösa” situationer genom släktens medlare i stället för att blanda in polisen." 


"De yngre står för narkotikaförsäljningen och våldet. De äldre håller avstånd till gatukriminaliteten, men gör pengar på grå-svarta företag i branscher som assistans, hemtjänst eller importverksamhet. Bidragsbedrägerier – från fejkade skilsmässor för att få rätt till försörjningsstöd och bostadsbidrag, till mer avancerade upplägg för lönebidrag eller LSS – förekommer också. Två uppmärksammade bostadsområden där det finns parallellsamhällen är Ronna och Angered. I Ronna styr det assyrisk/syrianska Södertäljenätverket, vars kontakter sträcker sig från gatunivå in i politiken, idrotten och kyrkan."


Klanen ser till klanens intressen, inte helhetens intressen. Klanen har ett eget rättssystem. Ett väl fungerande rättssamhälle har monopol på lagstiftning, rättsskipning och våldsmakten. Ett väl fungerande samhälle använder alla sina muskler för att upprätthålla den viktiga ordningen. För att börja laga det som kraftigt gått sönder måste nu Sverige stoppa all invandring som inte är självförsörjande och kraftfullare avvisa alla som fått avslag på sina asylundersökningar. Att vi inte har en regering som kraftigt driver den politiken visar tydligt att vi saknar en regering som förstår vilka de ska företräda. Den kloke Socialdemokraten Widar Andersson skriver nedan lite läsvärt om hur snett Socialdemokratins ledarskap gått. Tyvärr tror jag att sosseministrarna förstår vad de ställt till med. De företräder dock egenintressen istället för allmänintressen.

"Ibland funderar jag på om socialdemokraternas ledning och strategitänkare av idag på verkligt allvar och på djupet inser invandringsfrågans stora politiska betydelse? I ett land som Sverige där samhällsmodellen á la S bygger på högt arbetskraftsdeltagande, stadigt stigande produktivitet och löner och skatter som finansierar en generös offentlig sektor; där är det kort sagt en kärnfråga att sköta invandringen på ett bra sätt. Invandring har traditionellt alltid handlat om att människor från annat håll har flyttat till ett nytt land, och i stort mottagits väl eftersom de har tillfört arbetskraft och ekonomisk utveckling till landet samtidigt som de gynnat sig själva. Så har det under långa tider varit i Sverige. Under decennierna efter andra världskriget var arbetskraftsdeltagandet högre bland invandrarna än bland de infödda svenskarna. Precis så ska det vara när invandringen organiseras på ett sätt som stöder vår samhällsmodell. Helt grundläggande är att man inser betydelsen av begreppet solidaritet och intill benet förstår skillnaden mellan solidaritet och välgörenhet." 

"Solidaritet är en ömsesidig och kravfull relation där alla parter förväntas ge och ta: Du får komma till vårt land och ta del av de förmåner, tryggheter och friheter som vi har tillskansat oss mot att du arbetar och sliter minst lika mycket som vad andra gör. Det är denna relation som gör solidariteten så stark. Och det är denna relation som i långa tider har gjort invandringen till en ickefråga i den dagspolitiska debatten.  Solidariteten är grunden i varje väl fungerande socialförsäkring likväl som i varje sunt fungerande försäkringsbolag. Välgörenhet är något helt annat. Välgörenhetens kärna är moralisk; den som har det bättre bör hjälpa den som har det sämre. När det kommer till invandring och statlig politik är det nödvändigt att solidariteten överflyglar välgörenheten."

"Och det är just precis därför som jag undrar om S ledning och tänkare riktigt förstår vad de riskerar att ställa till om de låter verklighetsfrämmande aktivister i MP och V och i de egna leden bestämma över politiken?" 

Våra danska systrar och bröder i deras riksdag har förstått att grov brottslighet måste bekämpas med kraft om man vill bli av med den. Sverige har mycket att lära av våra närmaste grannar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar