tisdag 29 augusti 2023

Skratta eller gråta

En fisk ruttnar från toppen

Turerna kring Jomsoft och Hamilton beskriver väl att Sverige behöver demokratiska reformer. Som jag skrivit tidigare innebär samlingsregeringar mycket dåliga möjligheter för till exempel en statsminister att byta ut en dåligt presterande minister tillsatt av ett annat parti. Jag tycker absolut Jomsof visat så dåligt omdöme att han minst borde omplaceras om man är mån om svenskarnas välmående. Hamiltons uttalande är ”spännande”. Det var klokt att han och partiet insåg hur korkat hans uttalande var. För Jomsoft var det enkelt att uttrycka vad han ville. Och Åkesson hängde på utan att bry sig om att deras ord nu har direkt påverkan på svenskarnas trygghet. SD är inte längre ett nationellt oppositionsparti. Åkesson sa i sitt sommartal att SD nästa gång deras röster behövs för att bilda regering ska de ingå i regeringen. Det var intressanta besked. För omvärlden är SD en del av Sveriges regeringsunderlag och har man dessutom ordförandeuppdrag i viktiga utskott smittar okloka uttalanden direkt på Sveriges regering. Och i detta fall ökar det svenskarnas säkerhet inte bara ute i världen utan även på hemmaplan.

Om Kristersson kunde skulle han kunna överväga att omplacera Jomshof till kulturutskottet eller något liknande. Där kanske han kan övertyga en bred majoritet om att det finns kulturella starka skäl att tycka mer eller mindre illa om olika religiöst kopplade människor. Jag är ”lite ironisk”. Som ordförande för justitieutskottet räcker det med att tydligt stå upp för att i Sverige gäller svenska lagar alla jämlikt.

Expressen tycker till nedan om Jomsoft och Hamiltons ageranden nedan. Som sagt,  Hamilton är borta. Särskilt liberal var han inte i sitt tyckande. Säkerhetsrisken Jomsoft är kvar. Hade jag varit statsminister och haft verkningsfull makt över allas ledande uppdrag kopplade till regering och riksdag skulle jag ha omplacerat Jomsoft. Nu ser inte spelsystemet i Sveriges riksdag ut på ett sätt som medger det, om det skulle vara så att statsministern skulle vilja det. 

Liberalen Carl B Hamiltons rangordning av folkgrupper är betydligt skadligare än SD-Jomshofs omdömeslösa religionskritik.”


Hur vilset är landet Sverige där de liberala politiska krafterna fullständigt gått vilse och där det stora missnöjespartiet ständigt förenklar lösningar på komplexa och allvarliga problem? Och där det stora missnöjespartiet bygger sin kraft på att skapa konflikter mellan befolkningen i Sverige utifrån religiösa trosuppfattningar. Jag vill leva i ett sekulärt samhälle. Återigen, det räcker med att jämlikt stå upp för lagarna och att föreslå nya lagar om man till exempel tycker att det behöver förtydligas att burkor inte är förenligt med vår syn på jämlikhet och säkerhetstänkande. I herrens trädgård ryms alla varianter av människor och deras uppfattningar, men i ett fungerande samhälle upprätthålls de gemensamma lagarna. I vissa länder mer jämlikt och rättvist än i andra. SD tvingade till sist fram en nödvändig förändring av migrationspolitiken. Bedrövligt att det tog så lång tid. Jag efterlyser ett seriöst nytt riksdagsparti i Sverige som bygger sin politik på konkreta förändringar som stärker vår demokrati och åter gör oss till ett av världens rättvisaste bäst fungerande länder. Det är tragiskt att följa Sveriges förfall. Är det någon som längre reagerar över dagliga skjutningar och sprängningar?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar