onsdag 2 augusti 2023

Mycket förenklat tyckande

Att leda är något annat än att tycka

Naomi Abramowicz tycker balanserat klokt till om SDs och Jomshof förmåga att ha stort ansvar på riktigt. Att ta ansvar för svenskarnas bästa. Att stå upp för vår yttrandefrihet mot icke sekulära, religiöst kopplade och extremt intoleranta regimer är bra. Att göra politik av att spy galla över många människors tro är både respektlöst och inte att tjäna svenskarnas bästa. Även om man ogillar en religion är det i ett sekulärt perspektiv fel metod att i en ledarroll kritisera religionen. Kritiken ska vara mot beteenden, lagar och regimer som man inte gillar i till exempel Iran och Irak. Hade jag varit i Jimmy Åkessons kläder hade jag verkar för att omgruppera laget och se till svenskarnas bästa. Om det finns ett kulturutskott i riksdagen kan väl Jomshof få vara ordförande där istället. Han verkar ju tro att han vet vad som är framgångsrik svensk kultur..

I Tidöavtalet finns en formulering om att samarbetspartierna ska uppträda med värdighet och tala respektfullt om varandras centrala företrädare. Nu när avtalet ska förhandlas om, enligt Sverigedemokraternas gruppledare Linda Lindberg, finns det anledning att lägga till ytterligare några meningar om hur samarbetspartiernas centrala företrädare bör bete sig i offentligheten. Förslagsvis bör de undvika att aktivt försvåra regeringens arbete när Sverige befinner sig i en allvarlig kris. Som nu, i samband med koranbränningarna.”

Det handlar givetvis om Richard Jomshof, ordförande för justitieutskottet och frekvent användare av plattformen X (tidigare Twitter). Som om det inte räckte med återkommande tjuvnyp från oppositionen passade Jomshof på att skriva några mindre väl valda ord om islam på X förra veckan: "Jag håller med om att vi behöver en 'bredare dialog', en dialog om hur vi demokratiserar den muslimska världen. Eller varför inte en dialog om islam, denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed".”

Det handlar inte om att Sverige ska böja sig för muslimska teokratier i Mellanöstern, eller att det ska vara förbjudet att kritisera islam – eller någon annan religion heller för den delen. Det handlar om att Richard Jomshof inte är en fri debattör som kan säga precis vad han vill. Det är inte hans roll. Hans uppdrag är att se till svenska intressen och Sveriges bästa, och att förvalta väljarnas förtroende på ett värdigt sätt.”

Sedan Sverigedemokraternas betydelse i svensk politik förändrades, och partiet började samarbeta med regeringen, finns det i alla fall några företrädare som har visat att de klarar av att axla ett större ansvar och lägga ner sitt tröttsamma tonårstrots. Det är milsvid skillnad mellan Richard Jomshof och partikollegan Aron Emilsson, ordförande i utrikesutskottet. ”Det är allt annat än lämpligt att bränna heliga skrifter utanför heliga platser men det är lagligt och det är tillåtet och det finns ingen anledning att ändra svensk lag”, sa Emilsson i en intervju i SVT (27/7). Så låter någon som tar sitt ämbete på allvar och står upp för både svensk lag och svenska värderingar. Jomshof får gärna ta intryck av Emilsson.”

https://www.gp.se/ledare/sätt-sverige-först-jomshof-1.106098660

För mig är det viktigt att Sverige så snabbt som möjligt åter blir ett land som utvecklas fantastiskt för alla sina invånare. Att vi återskapar och moderniserar den unika kultur som skapade stora internationella framgångar inom näringslivet, akademi, diplomati, idrotten och musiken samt en stark jämlikhet. Samtliga riksdagspartier förutom SD bär ett stort ansvar för urspårningen som lätt kan härledas till en usel migrationspolitik och en obefintlig integrationspolitik. Nu bär också SD ett stort ansvar för att svensk ökenvandring fortsätter! Vilka är SDs lösningar på hur vi åter blir ett framgångsrikt samhällsbygge? Jag skulle gärna få veta vad de skulle försöka göra om de fick egen majoritet i ett riksdagsval. Jag tror inte det åter gör Sverige urstarkt och globalt respekterat, trots att vi bara har 0,13 procent av jordens befolkning.

Härligt att Sveriges damlandslag i fotboll även slog Argentina i den sista kvalmatchen mot kvartsfinal i VM. De gjorde det med nio helt nya spelare jämfört med de två tidigare VM-matcherna. Imponerande av laget och särskilt Uppsalabon Peter Gerhardsson från Uppsala som tillsammans med sitt ledarteam kan bära Sverige mot guld. Det skulle vara en bra guldmedalj att börja bygga det nya framgångsrika Uppsala och Sverige ifrån. 

https://www.svt.se/sport/fotboll/sverige-besegrar-argentina-nu-vantar-usa-i-attondel



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar