måndag 14 augusti 2023

Inte på min räkning

Solidaritet på rätt sätt

Vill du betala för att dina arbetsföra grannar ska slippa gå upp på morgonen fem dagar i veckan och prestera några arbetsresultat? Vill du att någon du inte känner kommer in i din bostad och kräver att du ska anpassa dig till hens önskemål om vad som gäller hemma hos dig? Jag är rätt säker på att 99 procent av oss kräver att våra regler gäller hemma i vårt hem, ingen annan. Självklart ska samma synsätt gälla när vi åker till andras hem och länder. Och att svenska lagar och regler gäller alla i Sverige, utan undantag. De som bor hemma hos mig en längre tid får tveklöst hjälpa till med hushållssysslor så att vi hjälps åt. Alla vuxna som kan göra en värdefull arbetsinsats måste göra det om de långvarigt lever på bidrag från övriga invånare. Allt annat är ohållbart. SCB beskriver hur många människor som idag lever på bidrag i Sverige. Även den mest "räddavärlden"-orienterade människan borde förstå att det inte är vare sig socialt- eller ekonomiskt hållbart. Alla arbetsföra vuxna utan reguljära jobb kan göra värdefulla insatser för närsamhället och det är rimligt att de även måste göra det. Det är orättvist mot alla andra att det inte är så. 

"Antalet helårspersoner som försörjdes med sociala ersättningar och bidrag minskade med 9,7 procent år 2022. Det totala antalet var 708 249, vilket motsvarar 11,9 procent av befolkningen i arbetsför ålder. Andelen var lägst i pendlingskommuner nära en storstad, 9,3 procent och högst i lågpendlingskommun nära större stad och pendlingskommun nära mindre tätort, 14,5 procent."

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/hushallens-ekonomi/amnesovergripande-statistik/hushallens-ekonomi-allman-statistik/pong/statistiknyhet/antal-personer-forsorjda-med-sociala-ersattningar-och-bidrag-2022/

Tidningen Näringslivet bjuder på ett kommunalt perspektiv nedan.

I 66 av 290 kommuner var mer än varannan utrikes född kvinna i arbetsför ålder inte självförsörjande år 2021, visar en ny rapport. ”Det är faktiskt en helt galet hög siffra som visar hur stort problemet är”, säger chefsekonomen Sven-Olov Daunfeldt till TN.”

https://www.tn.se/arbetsmarknad/30068/har-forsorjer-sig-fa-genom-eget-arbete-kommunerna-som-sticker-ut/

Tills Sverige fått betydligt bättre ordning på inkluderingen av många i utanförskap måste är Sveriges invandring begränsas till självförsörjande personer. Så länge vi klarar av att inte få stora egna fattigdomsproblem tycker jag vi parallellt ska hjälpa fattiga och krisdrabbade i deras hemområden. Att spä på importerade religiösa och politiska konflikter i Sverige genom en fortsatt ansvarslös migrationspolitik och obefintlig integrationspolitik är korkat. Och hur är det möjligt att regimanhängare till en diktatur i så stor utsträckning fått uppehållstillstånd i Sverige? Det vill inte jag betala för! Vi måste få ner konflikttemperaturen i Sverige, inte höja den. 

Kulturfestivalen ”Festival Eritrea Scandinavia” har hållits sedan 90-talet. Festivalen har tidigare fått kritik för att stödja den eritreanska regimenTorsdagens demonstranter ska vara motståndare till regimen och de två grupperna har drabbat samman under sina respektive sammankomster. Även personer från andra länder ska ha försökt resa till Sverige för att delta i motdemonstrationen.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stenkastning-vid-festival-pa-jarvafaltet

https://www.expressen.se/nyheter/kaos-vid-demonstration-pakar-och-stenkastning/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar